Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ

Υπογράφτηκε παρουσία του Δημάρχου Πτολεμαΐδας το πρωί της Τρίτης 18 Μαρτίου, από το Νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση του έργου «Συντήρηση παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας». Το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Ασβεστόπετρας πρόκειται να επισκευασθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων του Δ.Δ. Ασβεστόπετρας.
Με δήλωση του ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας, κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε ότι «το ιστορικό κτίριο του δημοτικού σχολείου της Ασβεστόπετρας, που λαβώθηκε από τον καταστρεπτικό σεισμό της 12ης Μαΐου του 1995 αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, μετά και την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας του οικισμού και την ανέγερση του νέου Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου, που επίσης χτυπήθηκε από το σεισμό, η αναπαλαίωση και η χρήση του οποίου θα προσδώσει κύρος αναβαθμίζοντας τη συνολική εικόνα του Τοπικού Διαμερίσματος Ασβεστόπετρας του Δήμου Πτολεμαΐδας».
Στην εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης, μεταξύ των άλλων παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ασβεστόπετρας Δημήτρης Γωτουχίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική εξέλιξη της αναπαλαίωσης του παλαιού δημοτικού σχολείου.
Οι εργασίες επισκευής και συντήρησης περιλαμβάνουν αρμολογήματα όψεων τοιχοδομών, επισκευή σανιδώματος στέγης, ενίσχυση τοιχοποιίας, με μανδύα, αντικατάσταση διακοπτών και φωτιστικών σωμάτων.
Προϋπολογισμός του έργου
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 95.000,00 Ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους της Ν.Α. Κοζάνης. Το έργο αναμένεται (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα) ο χρόνος περαίωσης των εργασιών αναπαλαίωσης είναι εκατόν είκοσι (120) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
Ανάδοχη των εργασιών εταιρία είναι «ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ Ι. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Λ. Ο.Ε.με.δ.τ.ΕΜΤΕ Ο.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: