Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΕΥΤΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΕΒΑΛ

Αποδεκτό ομόφωνα έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαΐδας, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, το αίτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για εγκατάσταση και λειτουργία νέου Κέντρου Συγκέντρωσης Τεύτλων σε οικοπεδική έκταση της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ.
Σύμφωνα με την εισήγηση, βάσει και του αιτήματος της ΕΒΖ, το νέο Κέντρο θα εγκατασταθεί σε έκταση δύο περίπου στρεμμάτων, όπου και θα γίνεται η συγκέντρωση της παραγωγής τεύτλων κάθε χρόνο από το Σεπτέμβριο μέχρι και τέλη Νοεμβρίου. Για τη λειτουργία του θα απασχοληθούν εφτά εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων (Γεωπόνος, Γραμματεία Ζύγισης, Ηλεκτρολόγος, Χειριστής Ανυψωτικού μηχανήματος, Χειριστής φορτωτή, εργάτες κ.α.) ενώ όπως επισημάνθηκε τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για τους ίδιους τους παραγωγούς μειώνοντας τα έξοδα μεταφοράς των προϊόντων τους.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Τσιούμαρης “σήμερα γίνεται η αποδοχή της πρότασης”, για να διευκρινίσει πως σχετικά με το μίσθωμα που θα καταβληθεί, θα εξετασθεί και η νομική πλευρά του ζητήματος και να τονίσει πως πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, δεδομένου ότι με την εγκατάσταση και λειτουργία στο χώρο του νέου Κέντρου Συγκέντρωσης Τεύτλων από την ΕΒΖ, δίνεται το έναυσμα και για την έναρξη λειτουργίας των υπολοίπων δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματισθεί να αναπτυχθούν μέσα στις εκτάσεις της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την ΕΒΖ σε έγγραφο, του διευθυντή Εργοστασίου Ζάχαρης Πλατέος Ιωάννη Δάνα, η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, που προσφέρεται από κάθε άποψη λόγω και του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, έγινε εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος των αγροτών σε ολόκληρη την Εορδαία για την καλλιέργεια σακχαρότευτλων, βάσει δε και του αριθμού αιτήσεων, την επόμενη καλλιεργητική περίοδο για το 2008, ο αριθμός είναι υπερδιπλάσιος της προηγούμενης και μάλιστα πως φέτος θα χρειαστούν 5 χιλιάδες στέμματα αγροτικών εκτάσεων της περιοχής.
Το νέο Κέντρο Συγκέντρωσης Τεύτλων στην ΑΕΒΑΛ, εξυπηρετεί και τους παραγωγούς, οι οποίοι μέχρι σήμερα μετέφεραν τη συγκομιδή τους στο Μαυροδένδρι, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις, οπότε θα έχουν μείωση του κόστους μεταφοράς των τεύτλων, δυνατότητα παράδοσης μεγαλύτερων ποσοτήτων, θα κινούνται με ασφάλεια, αφού δεν θα είναι αναγκασμένοι να διέρχονται μέσω της Εγνατίας οδού όπου η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη και βέβαια δεν θα δημιουργούν προβλήματα παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: