Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Ο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΣΙΦΤΣΑΚΗ - ΒΑΣΔΡΑΒΕΛΛΗ


Τον υπέροχο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Παλαιοντολογικού – Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαϊδας, επέλεξε η συντοπίτισσά μας ζωγράφος Βασιλική Τσιφτσάκη – Βασδραβέλλη, προκειμένου να μας παρουσιάσει τη νέα της ατομική έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το Σάββατο 8Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή πολλών φίλων των εικαστικών τεχνών, ενώ την δημιουργό παρουσίασε η πρόεδρος του Μουσείου, Δημοτική Σύμβουλος κ. Σοφία Τέλιου.
H κυρία Τσιφτσάκη ευχαρίστησε το Δήμο Πτολεμαϊδας και ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο, που στηρίζει την εικαστική τέχνη και τους δημιουργούς και τους συλλόγους, γενικότερα της περιοχής, καθώς και την προέδρο και όλο το Δ.Σ. του Μουσείου για τη φιλοξενία της έκθεσής της, στον καταπληκτικό αυτό χώρο, όπως αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο τον έργο των τοπικών καλλιτεχνών.
Πρόκειται για ιδιαίτερα αξιόλογες δημιουργίες, με τεχνοτροπία και θεματολογία, που πραγματικά τις κάνουν να ξεχωρίζουν, ενώ η ζωγράφος δίνοντας το «στίγμα» της έκθεσης ανέφερε τα εξής: «Η έκθεση αυτή έχει δύο ζωγραφικές ενότητες, όπου στη μία απεικονίζεται η γυναίκα, γιατί η γυναίκα είναι η μήτρα της ζωής, είναι η ίδια η ζωή, ενώ η δεύτερη ενότητα αναφέρεται στη φύση, καθώς η φύση για μένα είναι μία μορφή υπέρβασης, και μέσα από τις εκδηλώσεις της φύσης, όπως είναι η βροχή, ο ήλιος, η θάλασσα, το βουνό, νιώθω ότι έρχομαι σ’ επαφή με το Θεό, την ανώτερη αυτή δύναμη!».
Η κυρία Τσιφτσάκη – Βασδραβέλλη επεσήμανε ότι με πολύ αγάπη και μεράκι δημιούργησε τα νέα αυτά έργα, σε μία ακόμη προσπάθειά της να επικοινωνήσει με το φιλότεχνο κοινό της περιοχής, το οποίο θα περιμένει να επισκεφθεί την έκθεση έως τις 16 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 18:00-21:00).Την αγαπητή μας ζωγράφο, την επισκεπτόμαστε κάποιες φορές και στο ατελιέ της, όπου βλέποντας το πλούσιο έργο της δεν μπορεί να μην σκεφθεί ότι η τέχνη είναι ένα δαιμόνιο, ένα χάρισμα, μία ιδιόμορφη ικανότητα, που ξεπερνάει τα όρια του κανονισμού με τα οποία προικίζεται ένα άτομο…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: