Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Δίωρη συνεργασία είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Εορδαίας. Σε... συναδελφικό κλίμα έγινε μία αλληλοενημέρωση των δύο πλευρών για τα ενεργειακά δρώμενα στην περιοχή.Το ΔΣ του Συλλόγου παρουσίασε εκτεταμένα συγκριτικά στοιχεία για τη λειτουργία άλλων μονάδων παραγωγής ενέργειας στη χώρα μας, καθώς και μελέτες για τις υπολειπόμενες ποσότητες λιγνίτη στην ευρύτερη περιοχή Εορδαίας. Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης ενημέρωσε το Σύλλογο για τις πολλαπλές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου Πτολεμαΐδας με στόχο τη διατήρηση της περιοχής ως ενεργειακού πυρήνα της χώρας, αλλά και για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών για την ένταξη του νέου έργου της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον" (Ε.Π.ΠΕΡ.). Με την ένταξη αυτή, επετεύχθη ποσοστό δημόσιας επιχορήγησης ύψους 65% από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους για το Δήμο και τους Δημότες της Πτολεμαΐδας.Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρχει άμεση συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., μιας και οι κινήσεις, οι αποφάσεις και εν τέλει οι ενέργειες της εταιρείας επηρεάζουν άμεσα το στρατηγικό σχέδιο και το αναπτυξιακό και επιχειρησιακό μοντέλο του Δήμου Πτολεμαΐδας.Ο Δήμαρχος κάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Μηχανικών Εορδαίας να συμβάλει με την εμπειρία και την επιστημονική κατάρτιση των μελών του στη διαμόρφωση της στάσης του Δήμου Πτολεμαΐδας και τον καθορισμό των απαιτήσεων των κατοίκων της περιοχής από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται όλα αυτά τα χρόνια το φυσικό πλούτο των εδαφών.Τέλος, προτάθηκε, από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Τσιούμαρη, η, από κοινού με τον Σύλλογο Μηχανικών Εορδαίας, αντιμετώπιση θεμάτων, όπως:
η βέλτιστη χωροθέτηση για την ανέγερση της νέας μονάδας 450MW, την οποία έχει ήδη εξαγγείλει η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε.,
ο ακριβέστερος υπολογισμός των υπολειπόμενων κοιτασμάτων λιγνίτη στην περιοχή,
ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών,
ο καθορισμός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος δράσης της ΔΕΗ, όσον αφορά τις απαιτούμενες μελέτες που προηγούνται της κατασκευής της νέας μονάδας. Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, αποδέχθηκαν άμεσα την πρόταση του Δημάρχου και επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν τις εμπεριστατωμένες απόψεις τους καθώς και να συμμετέχουν ενεργά, όποτε αυτό ζητηθεί από τον Δήμο Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: