Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΟ


Οι «Πεταλούδες με γυαλί και σίδερο» αποτελούν την υλοποίηση ενός εικαστικού έργου, το οποίο με πολύ μεγάλη χαρά δημιούργησε η γνωστή καλλιτέχνης Βούλα Αδαμίδου- Εμμανουηλίδου. Ο συνδυασμός δύο υλικών του γυαλιού και του σίδερου, με ένα θέμα επίκαιρο- μοντέρνο και διαχρονικό, προκαλεί τα παιδιά και εμπνέει νοσταλγία στους μεγαλύτερους.
Η καλλιτέχνης εμπνευσμένη από την ιδέα «Πεταλούδες στο Φως» εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του γυαλιού σαν υλικό που παίζει με το φως. Δημιούργησε έγχρωμο χειροποίητο γυαλί (fusing)- μεγάλου πάχους ικανής αντοχής- και ανάλογα με τη θέση της κάθε πεταλούδας δούλεψε το χρώμα σε συνδυασμό πάντα με το φως.
Έτσι σε έντονο κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα η πεταλούδα που στέκεται πιο ψηλά από όλες, αν κι όχι διάφανη, δείχνει να φλέγεται κάτω από τον ήλιο. «Είναι για μένα», όπως χαρακτηριστικά λέει η δημιουργός, «το καλοκαίρι». Ενώ, πολύχρωμη η άλλη, με το βασιλικό μπλε, το πράσινο, το πορτοκαλί και το χρυσό, παρουσιάζει τα χρώματά της στο φως κάθε στιγμή, διεκδικώντας μέρος της Άνοιξης και του Φθινοπώρου. Κι η τρίτη στέκεται χειμωνιάτικη απλά λευκή, -αδιάφανη εντελώς, με ιριδίζουσα την πίσω της πλευράς. Ζητά από εμάς να την αφήσουμε!
Οι πεταλούδες ακόμα πιο όμορφες, χιονισμένες τώρα τις μέρες των Χριστουγέννα, αποτελούν μια ιδιαίτερη εικαστική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: