Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ


Το Δήμαρχο Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρη επισκέφθηκε ο γνωστός οινοπαραγωγός Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής.
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην κρίσιμη καμπή που περνάει το ελληνικό κρασί, λόγω της εισόδου στην αγορά χωρών- παραγωγών με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν από την πολιτεία όλες οι προϋποθέσεις και προοπτικές που θα τονώσουν την προώθηση του ελληνικού κρασιού τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.
Ο κ. Τσιούμαρης, με τη σειρά του, επεσήμανε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων για την επίτευξη αυτού του στόχου και παράλληλα να αξιοποιηθούν κατάλληλα οι εκτάσεις των εδαφών των ορυχείων, λειτουργώντας εκεί και σχολές ανάπλασης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των απαραίτητων αμπελώνων. Οι σχολές αυτές θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φοιτητές και σπουδαστές για να βρεθούν «επί τόπου του έργου» για την ανάπτυξη της αμπελλουργίας.Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας και διεύρυνσης των δρόμων ανάπτυξης του κρασιού και ο συνδυασμός του βιομηχανικού και του αγροτικού τουρισμού μέσα από διαδρομές που θα περιλαμβάνουν την Πτολεμαϊδα, τις λίμνες Χειμαδίτιδα και Ζάζαρη και φυσικά το Νυμφαίο, τον Αρκτούρο, όπου είναι γνωστή η προσφορά του Γιάννη Μπουτάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: