Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ «ΝΕΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ»

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για τη δημοπράτηση του έργου «Νέων Κοιμητήρια» στην περιοχή Κουρί. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η γενική έγκριση του Υπουργείου Υγείας για τις υδρογεωλογικές μελέτες και του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη γεωλογική καταλληλότητα.
Η εξεύρεση χώρου για τη δημιουργία νέων κοιμητηρίων στο Δήμο Πτολεμαϊδας ήταν μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Ο χώρος εντοπίστηκε στην περιοχή και ήδη ξεκίνησαν οι υδρολογικές μελέτες, ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες βεβαιώσεις από το Δασαρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Πρόκειται για τη διαμόρφωση έκτασης με εμβαδόν 32 στρ., όπου θα είναι ο κυρίως χώρος των κοιμητηρίων, αλλά και χώρος 7 περίπου στρεμμάτων, όπου θα κατασκευαστούν το οστεοφυλάκιο, η αίθουσα τελετών και ο ναός των κοιμητηρίων.
Ο κυρίως χώρος θα περιλαμβάνει δύο κατηγορίες μνημείων (ατομικούς και οικογενειακούς), σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρχει αρμονία.
Στις εισόδους του κυρίως χώρου (νότια και ανατολικά), θα κατασκευαστούν κτίρια πληροφοριών-φύλακα.
Αναλυτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω χώροι:
Χώροι υγιεινής
Γραφεία
Οστεοφυλάκιο χωρητικότητας 768,00 οστεοδόχων
Αίθουσα τελετών χωρητικότητας τουλάχιστον 120,00 ατόμων
Νεκροστάσιο
Ναός
Κατάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: