Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΙΔΡΥΣΗ ΖΩΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ (ΖΕΘ) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕΒΑΛ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαΐδας ο κανονισμός λειτουργίας της Ζώνης Εγκατάστασης Θερμοκηπίων σε εκτάσεις της πρώην Λιπασματοβιομηχανίας της ΑΕΒΑΛ. Στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής (7-12-07) υπεβλήθη το σχέδιο κανονισμού εγκατάστασης και λειτουργίας επιχειρήσεων και τοπογραφικό διάγραμμα της προτεινόμενης εγκατάστασης Θερμοκηπίων Πτολεμαΐδας. Στο εγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του χώρου της πρώην ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕΒΑΛ, εντάσσεται και εκμετάλλευση συγκεκριμένου, οριοθετημένου γηπέδου, ως χώρου εγκατάστασης θερμοκηπίων, όπως αυτός εμφανίζεται στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παρόντα κανονισμού και του οποίου η εκπόνηση ανατέθηκε από την Δ.Ε.ΤΗ.Π., λόγω του ενδιαφέροντός της για την ανάπτυξη παράλληλων δραστηριοτήτων της Τηλεθέρμανσης .
H εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κων. Πολυχρονίδη έχει ως εξής:
Η ζώνη ανάπτυξης των δραστηριοτήτων που περιγράφονται στον παρόντα Κανονισμό, χάριν συντομίας εφεξής θα καλείται Ζώνη Εγκατάσταση θερμοκηπίων Πτολεμαΐδας (Ζ.Ε.Θ.) Προκειμένου μια επιχείρηση να εγκατασταθεί στην Ζ.Ε.Θ Πτολεμαΐδας πρέπει , μετά από ειδική δημόσια Πρόσκληση του Δήμου Πτολεμαΐδας, να υποβάλλει καταρχήν αίτηση ενδιαφέροντος προς τον Δήμο Πτολεμαΐδας, επί ειδικού προς τούτο εντύπου του Δήμου, συνοδευόμενη από σχετικό φάκελο με τα στοιχεία της υπό εγκατάσταση επιχείρησης και τα προβλεπόμενα τεχνικοοικονομικά μεγέθη (αιτούμενη έκταση, είδη προς καλλιέργεια, θερμική απαίτηση, αριθμός απασχολουμένου προσωπικού κλπ.). Οι όροι εν γένει μίσθωσης ακινήτων, [εντός των πλαισίων των οριζομένων στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων] οι οποίοι αφορούν τη διάρκεια μίσθωσης, το μίσθιο κλπ. θα καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πτολεμαΐδας και θα διαπιστώνονται στη σύμβαση που θα υπογράφεται σε κάθε περίπτωση. Εντός της Ζ.Ε.Θ Πτολεμαΐδας, για την εξυπηρέτηση των εγκατεστημένων σε αυτήν επιχειρήσεων, θα παρέχονται από τον Δήμο Πτολεμαΐδας, οι παρακάτω υπηρεσίες :

(α) Διοίκησης, καθαριότητας, φωτισμού και ευπρεπισμού των κοινόχρηστων χώρων
(β) Δικτύων Ύδρευσης , Επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων και Τηλεθέρμανσης
(γ) Λοιπές υπηρεσίες που θα κριθούν αναγκαίες από τον Δήμο Πτολεμαΐδας. Οι δαπάνες κάθε επιχείρησης για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών θα επιμερίζονται αναλογικά, με βάση την αναλογία της επιφάνειας του οικοπέδου κάθε επιχείρησης προς τη συνολική επιφάνεια της Ζ.Ε.Θ Πτολεμαΐδας . Το συνολικό ετήσιο ύψος των κοινοχρήστων δαπανών θα καθορίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από γραπτή εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας αυτού. Ο Δήμος Πτολεμαΐδας θα αναλάβει την ευθύνη για την υδροδότηση και τηλεθέρμανση των επιχειρήσεων, τον καθορισμό του ύψους της δαπάνης ύδρευσης και τηλεθέρμανσης για κάθε μία επιχείρηση χωριστά και τη μέριμνα για την έγκαιρη και με κάθε νόμιμο μέσο είσπραξη του αντίστοιχου ποσού, μη αποκλειόμενης και της διακοπής της υδροδοτήσεως και παροχής τηλεθέρμανσης προς τον οφειλέτη. Ο Δήμος Πτολεμαΐδας διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να ρυθμίζει την κατεύθυνση πεζών και οχημάτων στους χώρους της Ζ.Ε.Θ Πτολεμαΐδας και να μεριμνά για όλα τα ανακύπτοντα προβλήματα κυκλοφορίας, συνεργαζόμενος με τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Η περίφραξη των οικοπέδων είναι υποχρεωτική και γίνεται από τις επιχειρήσεις με δική τους δαπάνη, βάσει των σχεδίων και προδιαγραφών που θα καθορίζει ο Δήμος Πτολεμαΐδας για τις περιφράξεις, τους χώρους εξωραϊσμού και δενδροφύτευσης. Ο Δήμος Πτολεμαΐδας διατηρεί το δικαίωμα να καθορίσει τη θέση και τον τρόπο προβολής των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και να τοποθετήσει πληροφοριακά σήματα ή πινακίδες στους χώρους της Ζ.Ε.Θ Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: