Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΠΡΩΤΗ ΒΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Μεθαύριο Πέμπτη ανοίγει για τις ομάδες των αθλητών τις πύλες του το Κολυμβητήριο Πτολεμαϊδας. Η παρθενική βουτιά θα γίνει από τους αθλητές της ομάδας «Δίας», οι οποίοι μέχρι σήμερα μετακινούνταν καθημερινά στην Κοζάνη για την προπόνησή τους.
Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα οριστικοποιηθούν τα προγράμματα άθλησης των ομάδων, αλλά και οι ώρες για το κοινό για κάθε κατηγορία. Στόχος των προγραμμάτων άθλησης είναι να καλύψουν τις ανάγκες των μικρών κολυμβητών, των ΑμΕΑ, πρόληψης και αποκατάστασης διάφορων παθήσεων και θα πραγματοποιούνται τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαϊδας είναι κολοσσιαίο έργο ολυμπιακών προδιαγραφών και διαθέτει αγωνιστική θερμαινόμενη κλειστή πισίνα 8 διαδρομών, διαστάσεων 50x21 μέτρα και βάθους 2,0-2,2 μέτρα και πισίνα εκμάθησης κλειστή και θερμαινόμενη, κατάλληλη για όσους έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με το υγρό στοιχείο. Στο κτίριο στεγάζονται επίσης χώροι υποδοχής, αναμονής, διοίκησης, αποδυτηρίων, κυλικείου, ενώ υπάρχει ιατρείο, αίθουσα φυσιοθεραπείας και μασάζ.
Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργήσει το Κολυμβητήριο άψογα, ιδιαίτερα σε θέματα υγιεινής και κοινόχρηστων χώρων. Τα λειτουργικά έξοδα του Κολυμβητηρίου αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000€ ετησίως και βαρύνουν το Δήμο Πτολεμαϊδας. Μέρος των εσόδων θα καλύπτεται από τη μηνιαία συνδρομή των αθλουμένων, η οποία δεν θα ξεπεράσει τα 40€.Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1700 πολίτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα άθλησης, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: