Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαϊδας ζητά ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας για το θέμα της ΜΕΘ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κων. Ανδρεάδη ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για αύριο στις 8.30 το βράδυ με μοναδικό θέμα την επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. Ο κ. Τσιούμαρης ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει τη μορφή διευρυμένης σύσκεψης φορέων της περιοχής και έχουν κληθεί να συμμετέχουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Μποδοσάκειου Χρ. Παπαβασιλείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εορδαίας, Πρεσπών και Φλωρίνης κκ. Θεόκλητος, οι βουλευτές της περιοχής, ο Νομάρχης Κοζάνης Γ. Δακής και οι ενδιαφερόμενοι φορείς.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει:
κ. Πρόεδρε
Παρήλθε ένας μήνας από τότε που με την υπ’ αριθμ. 47944/8-11-07 επιστολή μου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο ζήτησα και εξακολουθώ να ζητώ μια συνάντηση για την εξεύρεση λύσης σχετικά με την από δεκαεννιά (19) μήνες κλειστή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Επειδή και κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Αθήνα στάθηκε αδύνατο να συζητήσουμε έστω και με έναν αρμόδιο του Υπουργείου Υγείας για να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επίλυση του θέματος, ζητώ την κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. την Τετάρτη, ώρα 8.30
α) για συζήτηση και αποστολή των προτάσεων μας στο Υπουργείο Υγείας
β) για τη λήψη απόφασης κινητοποιήσεων προκειμένου να λειτουργήσει η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου
Πρόθεση του Δημάρχου είναι να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς για τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και να συζητηθούν και να αποσταλούν οι προτάσεις του Δήμου στο Υπουργείο Υγείας και να ληφθούν αποφάσεις κινητοποιήσεων με στόχο την άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης δηλώνει απογοητευμένος, καθώς μετά απο 19 μήνες η ΜΕΘ εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και στις αλλεπάλληλες κρούσεις του στο Υπουργείο Υγείας για μα συνάντηση με κάποιο αρμόδιο, η αντιμετώπιση που έτυχε. Την πικρία του αυτή ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό, η οποία έχει ως εξής:

Κε Υπουργέ
Με την μεγάλη πίκρα και απογοήτευση που μπορεί να νιώσει ένας Δήμαρχος όπου στον τόπο του επί 19 μήνες παραμένει κλειστή η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά και :
· από την αναμονή σχεδόν ενός μηνός για μία συνάντησή μας (υπ΄αριθμ. 47944/8.11.07 επιστολή μας) ευελπιστώντας πώς θα συμβάλλουμε στην εξεύρεσης λύσης
· την απίστευτη αντιμετώπιση στο Υπουργείο σας το προηγούμενο διήμερο όπου κανείς από τους συνεργάτες σας δεν ήταν διαθέσιμος για να καταθέσω θετικές και μόνο προτάσεις επί του θέματος αλλά και ακόμη άτομα του διοικητικού προσωπικού με απέφευγαν διακριτικά συνεχίζοντας τις δυσμενείς των εντυπώσεων που μας προκάλεσε πρόσφατα ή απίστευτη αντιμετώπισή μας σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου ΄΄Σύνδεσης Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με τη Τ/Θ΄΄
Εν πάση περιπτώσει κ. Υπουργέ παρακαλώ τις άμεσες ενέργειές σας για το καυτό θέμα της Μ.Ε.Θ. και κατανοώντας το δυσεύρετο του χρόνου σας υποδείξτε μας τον συνεργάτη σας με τον οποίο θα συνομιλούμε .Βέβαιος για την αγάπη σας για τον τόπο και την κατανόηση σας για την δυσμενή θέση που βρίσκεται λόγω Μ.Ε.Θ. ολόκληρη η περιοχή, παρακαλώ όπως δεχθείτε την δεδομένη εκτίμησή μου στο πρόσωπό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: