Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΘ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ


Συνάντηση με τους βουλευτές του νομού είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με ατζέντα την επαναλειτουργία της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, αλλά και το διαχρονικό αίτημα της έλευσης πανεπιστημιακών σχολών.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης «η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και κατατέθηκαν σημαντικές θέσεις για τα δύο θέματα, ενώ επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση όλων να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση τόσο για την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ, όσο και για τη δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων».
Οι παρόντες βουλευτές Γ. Κασαπίδης, Μιχ. Παπαδόπουλος και Αλ. Αθανασιάδης (οι Ν. Τσιαρτσιώνης και Γ. Παπακωνσταντίνου απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων) συμφώνησαν με το ψήφισμα που προέκυψε απο τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Δεκεμβρίου και τόνισαν ότι θα στηρίξουν τις ενέργειες του Δήμου.
Κοινός τόπος είναι ότι με δεδομένο ότι υπάρχει η πολιτική βούληση, κάτι που φαίνεται απο την προκήρυξη μιας θέσης για τη στελέχωση της ΜΕΘ, εφόσον εξευρεθεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, θα υπάρχει εξέλιξη στο θέμα. Ήδη, προετοιμάζεται η συνάντηση του Δημάρχου Πτολεμαϊδας Γρ. Τσιούμαρης και των βουλευτών του νομού με τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο, ώστε να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο θέμα.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ΜΕΘ:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5-12-2007) με μοναδικό θέμα την επαναλειτουργία της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι εκπρόσωποι φορέων του Δήμου Πτολεμαϊδας και της ευρύτερης περιοχής που συμμετείχαμε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Δεκεμβρίου, ύστερα απο πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γρ. Τσιούμαρη, αφού ακούσαμε την εισήγηση του Δημάρχου και τις τοποθετήσεις και προτάσεις όλων των φορέων, της Ν.Α., των παρευρισκομένων δημάρχων και βουλευτών, ομόφωνα στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Πτολεμαϊδας και συναποφασίσαμε τα εξής:

Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή φορέων για τη σύνταξη του ψηφίσματος που θα υποβληθεί στον Υπουργό Υγείας για την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.
Την προετοιμασία συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας κ. Δημ. Αβραμόπουλο την επόμενη εβδομάδα επιτροπή με τον Δήμαρχο Γρ. Τσιούμαρη, τους εκπροσώπους φορέων και τη συμμετοχή βουλευτών του Νομού.
Εάν δεν υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα ύστερα απο αυτή τη συνάντηση και δεν επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ μέχρι 17-12-2007, τότε θα ξεκινήσουν δυναμικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής με μπροστάρη το Δήμο και τους φορείς της περιοχής.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Διαπιστώσαμε την κρισιμότητα της κατάστασης και τις συνέπειες που δημιουργεί το κλείσιμο της ΜΕΘ στη λειτουργία των άλλων κλινικών και μονάδων του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
Θεωρούμε επείγουσα και επιτακτική την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της ΜΕΘ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, η οποία εδώ και 20 μήνες παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και επισημαίνουμε τη μεγάλη σημασία, που έχει η λειτουργία της ΜΕΘ για την περιοχή μας, που είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας, με συχνά περιστατικά βαρέων εργατικών ατυχημάτων, που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, η οποία, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της ΜΕΘ, με συνέπεια να χάνονται ζωές άδικα.
Παραβιάζουμε για μια ακόμα φορά ανοιχτές πόρτες και βροντοφωνάζουμε ότι στην περιοχή μας, εξαιτίας των εγκληματικών παραλείψεων του κράτους και της ΔΕΗ για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος απο τη βιομηχανική ρύπανση των ορυχείων, των ΑΗΣ, της ΑΕΒΑΛ και των ΜΑΒΕ, επί πενήντα (50) ολόκληρα χρόνια προκλήθηκε ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, ώστε να παρουσιάζονται σήμερα αυξημένα και βαρέα περιστατικά που χρήζουν την υποστήριξη της ΜΕΘ.
Ζητούμε τη λήψη όλων των νομοθετικών εκείνων ρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν τις διαδικασίες πρόσληψης και διορισμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, απο τις αγκυλώσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και της γραφειοκρατίας.
Η απαίτησή μας για άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ και ταυτόχρονη στελέχωση όλων των κλινικών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με το αναγκαίο και επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί ταυτόχρονα αδήριτη αναγκαιότητα, αλλά και οφειλόμενο χρέος της πολιτείας προς το λαό της περιοχής μας, ο οποίος πληρώνει με τον πιο ακριβό τίμημα (με την υγεία του που είναι το πολυτιμότερο αγαθό) την προσφορά του για να εξασφαλίσει το κράτος μας την ενεργειακή του επάρκεια και το ηλεκτρικό ρεύμα για όλους τους έλληνες, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να ζήσει σήμερα άνθρωπος, ούτε και να υπάρξει ανάπτυξη.
Είναι καιρός πλέον το κράτος να μη βλέπει την περιοχή μας μόνο κάτω απο το έδαφος, ως προς τα αποθέματα του λιγνίτη, αλλά να ενδιαφερθεί και για τη ζωή των κατοίκων πάνω απο το υπέδαφος και να επανορθώσει τις αδικίες που διέπραξε σε βάρος της περιοχής και της υγείας των κατοίκων της.
Τις παραλείψεις του κράτους για νοσοκομειακή περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής, ήρθε να καλύψει με την τεράστια δωρεά του ο αείμνηστος ευεργέτης Μποδοσάκης- Αθανασιάδης, κατασκευάζοντας το σύγχρονο αυτό νοσοκομειακό συγκρότημα.
Απαιτούμε απο την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας τουλάχιστον να μεριμνήσει για την άρτια λειτουργία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, όπως έχει χρέος και το δικαιούται ο λαός της περιοχής.7. Προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη αδικία ή διαφορετική μεταχείριση σε βάρος της περιοχής μας, γιατί θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης με ότι αυτό συνεπάγεται για απρόβλεπτες συνέπειες ενός αγανακτισμένου λαού, ο οποίος επί πενήντα ολόκληρα χρόνια δέχεται και υπομένει αδικίες του κράτους, που αντί για μάννα του προσφέρει χολή και όξος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: