Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Το δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας επέλεξε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Αριστείδης Γρηγοριάδης για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία του ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.
Η παρουσία του Άρη Γρηγοριάδη, παγκόσμιου πρωταθλητή στα 50 μέτρα ύπτιο, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα πολύ σύντομα τις δυνατότητες που παρέχει το νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας.
Ο Γρηγοριάδης βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Πτολεμαΐδα μαζί με κλιμάκιο αθλητών και προπονητών της εθνικής ομάδας κολύμβησης,
με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή εθνικής Ελλάδας κολύμβησης Χρυσάφης Βαγγελακάκης, πραγματοποιώντας ένα κομμάτι της προετοιμασίας του. «Ζεστός, κατάλληλος χώρος και σταθμός για την προετοιμασία μας θα αποτελέσει το Ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας καθώς είναι ,ίσως, το καλύτερο στην Ελλάδα» δήλωσαν οι δύο κορυφαίοι αθλητές κολύμβησης στη διάρκεια συνάντησής τους με το δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη το απόγευμα της Παρασκευής.
Ο Άρης Γρηγοριάδης γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1985. Είναι πρωταθλητής της κολύμβησης, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας (2004), πρωταθλητής κόσμου (2005) και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.
Το 2005, διακρίθηκε και στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία της Ισπανίας, κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο (24 Ιουνίου 2005) με επίδοση 25 δεύτερα 62 εκατοστά στα 50 μ. ύπτιο, χάλκινο στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ελεύθερο στο ομαδικό των ανδρών (25 Ιουνίου 2005).
Ο Γρηγοριάδης κατέκτησε το τρίτο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα και δεύτερο προσωπικό, αφού μετά τα 50 μέτρα ύπτιο, πρώτευσε και στα 100μ. του ίδιου στιλ, με επίδοση 55 δεύτερα 75 εκατοστά, στις 27 Ιουνίου 2005.
Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (50.15, 2004) και κατέβασε το χρόνο κάτω από τα πενήντα δευτερόλεπτα (49.51).
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, στο Μόντρεαλ, ο Γρηγοριάδης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, στις 31 Ιουλίου 2005 με νέο πανελλήνιο ρεκόρ (24.95). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 50 μ. υπτίως σε 50άρα πισίνα πέτυχε ρεκόρ και όριο στα 50 μ. υπτίως με 24.78 και στα 100 μ. υπτίως με 53.36, στο μίτινγκ «Αλεξάνδρεια», το Νοέμβριο του 2005. O Γρηγοριάδης αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής του 2005, στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.
Στην αποστολή της εθνικής ομάδας που προπονείται στο κλειστό κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας (ολυμπιακών προδιαγραφών με θερμαινόμενη πισίνα, 8 διαδρομών, 50 μέτρων μήκους επί 21 μέτρων πλάτους) βρίσκεται και ο πρωταθλητής Ελλάδας 50μ πεταλούδα Γιώργος Βαΐου.
Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τις πρώτες ημέρες του 2008 το κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας θα φιλοξενήσει την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα αφορά το άθλημα της υδατοσφαίρισης.
Συγκεκριμένα στις 3, 4, 5 και 6 Ιανουαρίου στο κλειστό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες πόλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: