Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ


Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΗ για την μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης ξεκίνησε μια σειρά επαφών για ενημέρωση των διαθέσιμων εκτάσεων και των επιχειρημάτων που συνηγορούν για την μετεγκατάσταση των οικισμών στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.
Αφού πρώτα ζήτησε από τον Δήμαρχο Υψηλάντη Κυριάκο Μιχαηλίδη να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και θα επισημοποιήσει την πρόθεση του Δήμου Πτολεμαΐδας για την υποδοχή και μόνιμη εγκατάσταση των Δημοτών του «συγγενικού μας» Δήμου σε περιοχές γύρωθεν της Πτολεμαΐδας, το Σάββατο βράδυ συναντήθηκε με τον γνωστό Περιβαλλοντικό Σύλλογο ο Πρόεδρος του οποίου Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι ιδιαίτερα γνωστός στην περιοχή για τις δραστηριότητες της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο κ. Τσιούμαρης αφού αναφέρθηκε στις βασικές ελλείψεις που παρουσιάζει η προσέγγιση της ΑΝΚΟ για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και κυρίως για την ιστορική Διοικητική και Θρησκευτική ενότητα της Εορδαίας έκανε μία συνοπτική αναφορά για τις διαθέσιμες εκτάσεις αλλά και στα επιχειρήματα που συνηγορούν για την επιλογή των προς μετεγκατάσταση κατοίκων στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.
Ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε στα ισχυρά πλεονεκτήματα της κοσμογονικής αλλαγής που γίνεται σε επίπεδο Επιχειρηματικότητας και ως εκ τούτου δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρήσεων με χιλιάδες θέσεις εργασίας, τις υποδομές του Μποδοσάκειου, του Βιολογικού Καθαρισμού της Τηλεθέρμανσης κ.α. που προσδίδουν ωριμότητα σιγουριά ασφάλεια ετοιμότητα και φθηνή διαβίωση.
Στο ζήτημα του περιββάλοντος ο κ. Τσιούμαρης παρέδωσε τα γνωστά στοιχεία που η περιοχή της Πτολεμαΐδας αδίκως κατηγορείται εις βάρος άλλων περιοχών που έχουν πρόβλημα αλλά βολεύονται με τις ανυπόστατες και κατευθυνόμενες φημολογίες.
Τέλος ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας παρακάλεσε να του δοθεί η ευκαιρία να συναντήσει τα μέλη του συλλόγου για να τους αναπτύξει λεπτομερώς τις απόψεις του και με τα απαραίτητα τεκμήρια ενώ τους κάλεσε όλους μαζί οποτεδήποτε θελήσουν να τους περιηγήσει στις διαθέσιμες περιοχές για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την πανοραμική θέση και την καταλληλότητα ενός νέου οικισμού. Όσον αφορά για τις διαδόσεις περί καθυστέρηση μετεγκατάστασης του οικισμού του Κομάνου ο κ. Τσιούμαρης ανέφερε όλες τις ενέργειες που πραγματοποιηθήκαν επί των ημερών του όπου χαρακτηριστικά από το μηδέν έφθασε στην διευθέτηση πάμπολων προβλημάτων, και εξεύρεση χρημάτων ώστε να δημοπρατήσει το έργο και μάλιστα τακτοποίησε υποχρεώσεις άλλων ενώ δεν ευθύνεται για την κλήρωση των οικοπέδων αφού εδώ και 3 χρόνια η κατεξοχήν αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν μπόρεσε να διευθετήσει ακόμη το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: