Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τα σύνολα του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων Βιολοντσέλο, Ακορντεόν, Μονωδίας, Βιολιού και Πολυφωνικής Χορωδίας.
Ιδιαίτερη εντύπωση, στην συναυλία, προκάλεσε η συμμετοχή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΒΔΩΠ Μίκη Μιχαηλίδη ο οποίος δεν αρκέστηκε μόνον στο ρόλο της διεύθυνσης (του μαέστρου) αλλά αρκετές φορές συνόδευσε μουσικά τα διάφορα σύνολα.
Εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα του έργου του ΒΔΩΠ εμφανίστηκε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τονίζοντας ότι ο πήχης της μουσικής παιδείας έχει πλέον ανέβει και με την ολοκλήρωση των εργασιών της νέας αίθουσας του ωδείου που κατασκευάζεται και του κτιριακού συγκροτήματος του Μουσικού Σχολείου θα αποτελέσουν πρότυπο μουσικής παιδείας για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. «Αυτή τη στιγμή στο ΒΔΩΠ φοιτούν τριακόσια παιδιά (μαθητές) τα οποία αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά μετά την ολοκλήρωση των υποδομών που κατασκευάζονται. Ανανεωμένοι και αφού ξεπεράσαμε όλα τα νομικά προβλήματα για την επαναλειτουργία του Ωδείου και την επαναπρόσληψη των καθηγητών συνεχίζουμε δυναμικά σε πείσμα των όσων διέδιδαν ότι το ωδείο κλείνει». Ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας αναφέρθηκε επίσης στην πλούσια παρακαταθήκη που άφησε στο ΒΔΩΠ ο επί χρόνια Δ/ντης Βαλεντίνος Πατρικίδης ενώ εξήρε, παράλληλα το ρόλο του νέου καλλιτεχνικού Δ/ντη Μίκη Μιχαηλίδη λέγοντας ότι χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερη τεχνική, η οποία ανεβάζει ακόμη περισσότερο το επίπεδο μουσικής παιδείας των παιδιών που φοιτούν στο δημοτικό Ωδείο. Τέλος συνεχάρη για το έργο της την Πρόεδρο του ΒΔΩΠ Σοφία Λαζαρίδου η οποία κατάφερε μέσα σε δύο μόλις μήνες να επιφέρει διοικητική ομαλότητα (τάξη) στο δημοτικό ωδείο Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: