Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Κινητοποιήσεις από το Δήμο Πτολεμαϊδας για να ανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου

Κινητοποιήσεις, προκειμένου να ξανανοίξει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, αποφάσισε ομόφωνα, κατά τη χθεσινή πεντάωρη έκτακτη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαΐδας με την συμμετοχή των φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, που ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, αποφάσισε να προβεί σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τις 17 Δεκεμβρίου αν (μέχρι τότε) το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν κάνει δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου.
Αναλυτικά αποφασίστηκε:
1. Η αποστολή υπομνήματος από διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα συντάξει υπόμνημα προς τον Υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο.
2. Να τεθεί το υπόμνημα υπ’ όψιν των βουλευτών του Νομού στην προγραμματισμένη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Πτολεμαϊδας τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11π.μ. και να συνυπογραφεί.
3. Να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση της επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι βουλευτές και ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας με τον Υπουργό Υγείας, ώστε να επιτευχθεί δέσμευση του κ. Αβραμόπουλου για την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ.
Αν μέσα σε μια εβδομάδα από την επαφή με τον Υπουργό Υγείας δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε στις 17 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις του Δήμου και των τοπικών φορέων.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εμφανίστηκε για άλλη μια φορά απογοητευμένος, καθώς μετά από 19 μήνες η ΜΕΘ εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και η αντιμετώπιση από πλευράς του Υπουργείου δεν ήταν η αναμενόμενη. Μεταξύ άλλων τόνισε: «δεν πάει άλλο, η Πτολεμαΐδα δεν διαπραγματεύεται και δεν κάνει εκπτώσεις στα ζητήματα Υγείας. Αν το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν αποδεχθεί το αίτημα για την άμεση επαναλειτουργία της ΜΕΘ, τότε θα μας βρουν στους δρόμους μπροστά τους με δυναμικές κινητοποιήσεις».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα οι υπογραφές των πολιτών για την επαναλειτουργία της ΜΕΘ έχουν ξεπεράσει τις 20 χιλιάδες.
Στο διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκαν o Αρχιερατικός επίτροπος Νικηφόρος Μανάδης (εκπρόσωπος του Μητροπολίτη), οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Αντινομάρχης Ιωάννης Τσαρδακλίδης (εκπροσωπώντας το νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή), ο πρώην νομάρχης (νομαρχιακός σύμβουλος) Ιορδάνης Ανδρεάδης, ο τέως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Στ. Τζιμήκας, ο Δήμαρχος Βερμίου Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Πτολεμαΐδας (και δημοτικός σύμβουλος) Αναστάσιος Τσιλφίδης, ο διοικητής του Μποδοσάκειου Χριστόδουλος Παπαβασιλείου, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης Σταύρος Θεοφράστου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεόδωρος Τρυψάνης, η μοναδική (σήμερα) γιατρός εντατικολόγος και διευθύντρια της ΜΕΘ Ευτέρπη Αποστολίδου και πολλοί δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: