Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ Α΄ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Στα πλαίσια της επίσκεψης στη Πόλη μας της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη και της σύσκεψης ,που ακολούθησε με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας ,τους Νομάρχες και τους Δημάρχους της περιοχής ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης , αφού την ευχαρίστησε για όλη τη βοήθεια που του παρείχε προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρέσβη της Αιγύπτου και με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας και την ενημέρωσε για την επικείμενη αδελφοποίησή μας , ζήτησε την συμβολή της για την τοποθέτηση της προτομής του Πτολεμαίου Α ΄του Λάγου στην μεγάλη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσιούμαρης πρότεινε στην κυρία Μπακογιάννη να τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο ,όπου υπάρχει η προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως δωρεά του Ελληνικού Κράτους και η προτομή του Πτολεμαίου Α΄ του Λάγου , ο οποίος είναι ο ιδρυτής της παγκοσμίου φήμης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, ενώ την προσκάλεσε κατά την ημέρα της αδελφοποίησης να πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια . Από την πλευρά της η κυρία Υπουργός δέχθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση του Δημάρχου Πτολεμαΐδας ,ζητώντας από τους συνεργάτες της να την καταγράψουν και να την θέσουν σε προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: