Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Επίδειξη ομαδικού συγχρονισμένης κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο των τελικών αγώνων του πανελληνίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Στην επίδειξη θα συμμετέχουν οι αθλήτριες Αποστολία Ιωάννου, Ελένη Γεωργίου και Δέσποινα Θεοδωρίδου, οι οποίες έχουν διακριθεί σε παγκόσμιες διοργανώσεις, καθώς οι δύο πρώτες είναι ολυμπιονίκες ενώ η τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια.
Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα άθλημα που προσφέρει ξεχωριστό θέαμα και απαιτεί ιδιαίτερη δύναμη, αντοχή, ευλυγισία, χάρη, καλλιτεχνία, αντοχή και αναπνοή, προκειμένου οι αθλήτριες να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού για αρκετή ώρα και συγχρόνως να κάνουν χορευτικές φιγούρες.
Η συγχρονισμένη κολύμβηση αποκαλείται συχνά και «μπαλέτο μέσα στο νερό» για τις χορευτικές κινήσεις, που συνοδεύονται από μουσική και θεατρικά στοιχεία.
Ως άθλημα εμφανίστηκε στην Ευρώπη τα τέλη της δεκαετίας του 1890, ενώ στην Ελλάδα το 1985. Το 1989, όμως, ήταν σταθμός για την ιστορία του αθλήματος, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος πήρε την απόφαση να αναπτύξει το άθλημα αυτό στην χώρα μας και άρχισε έτσι μια προσπάθεια με επίλεκτες αθλήτριες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: