Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ


Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεοκλήτου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με πρωτοβουλία του Δήμου Πτολεμαΐδας το σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μεγάλης ευεργέτιδας Χριστίνας Βούλγαρη, στην οποία τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης αναφερόταν ως «η δασκάλα με τη χρυσή καρδιά».
«Η Χριστίνα Βούλγαρη καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής της, ως εκπαιδευτικός, προσέφερε απλόχερα γνώση και αγάπη στα παιδιά, από το περίσσευμα της καρδιάς της δίνοντας συνεχώς μαθήματα ανθρωπιάς», τόνισε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, λέγοντας ότι ακόμη έχει στο μυαλό του τα λόγια του πατέρα της, ο οποίος απευθυνόμενος στις δασκάλες κόρες του τόνιζε «από το Υπουργείο Παιδείας παίρνετε αυτά τα χρήματα και στο Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να τα αποδώσετε».
Με δωρεά 330 εκ δρχ. και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη της για τα νέα παιδιά, αλλά και για τον τόπο της χτίστηκε στην Πτολεμαΐδα ένα σχολικό συγκρότημα συνολικού εμβαδού 1220 τ.μ., το οποίο σχεδίασε τότε ως αρχιτέκτων, ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Η ουσιαστική συνεισφορά της δωρεάς Βούλγαρη στην εκπαίδευση και στη νεολαία του τόπου είναι τεράστια, καθώς σήμερα στο κτίριο Βούλγαρη λειτουργούν τμήματα :
- Τεχνολογίας, Πληροφορικής, Επικοινωνιών
- Ευρωπαϊκές γλώσσες και Ιστορία
- Οικονομίας, Διοίκησης και Επιχειρήσεις
- Πολιτισμός, Τέχνες και Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου
- Περιβάλλον και Πολιτισμός
Επιπλέον λειτουργούν:
-Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων Εξ ‘αποστάσεως
- Τμήματα για μαθήματα της Σχολής Γονέων
- Τμήματα εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας για μετανάστες
- Ειδικό Εργαστήρι
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνει το πάρκο στην οδό Μπομπορά, απέναντι από το πατρικό της σπίτι, να πάρει το όνομά της .
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας π. Νικηφόρος Μανάδης από την πλευρά του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δωρεά της για την ανέγερση της Ιερά Μονής Κοσμά του Αιτωλού, ενώ το παρεκκλήσι του Αγ. Θεοδοσίου που βρίσκεται στην είσοδό της μονής έγινε στην μνήμη του πατέρα της Χριστίνας Βούλγαρη, Θεοδοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: