Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΛΗΡΩΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΕΥΤΛΩΝ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Ξεκινά από την Δευτέρα πλήρως η λειτουργία του σταθμού συγκέντρωσης τεύτλων της Πτολεμαΐδας, που κατασκεύασε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στις εγκαταστάσεις της πρώην Λιπασματοβιομηχανίας της ΑΕΒΑΛ.
Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας μετά το Μαυροδένδρι και το Ξινό Νερό από τον οποίο θα διακινούνται περισσότεροι από 20 χιλιάδες τόνοι τεύτλων, διευκολύνοντας τους αγρότες – καλλιεργητές της περιοχής της Εορδαίας, καθώς με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα έξοδα μεταφοράς. Για την πρώτη χρονιά η μεταφορά των τεύτλων προς το εργοστάσιο ζάχαρης, που εδρεύει στο Πλατύ του Νομού Ημαθίας θα γίνεται με φορτηγά, καθώς δεν έχουν διατεθεί βαγόνια τρένου από τον ΟΣΕ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Πτολεμαΐδας. Ο κ. Τσιούμαρης τόνισε χαρακτηριστικά "εμείς θέλαμε να ξεκινήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο από την ΑΕΒΑΛ, ελπίζοντας στην μελλοντική του χρήση για την μεταφορά εμπορευμάτων από και προς το ΒΙΟΠΑ, γεγονός που δεν συνέβη διότι ο ΟΣΕ δεν έχει να μας διαθέσει βαγόνια¨. Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη ζητά να επιλυθεί το ζήτημα.
Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Από τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει πλήρως η λειτουργία του σταθμού συγκέντρωσης τεύτλων στην Πτολεμαϊδα, που κατασκεύασε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ. Από το σταθμό θα διακινούνται ετησίως περισσότεροι από 20 χιλιάδες τόνοι τεύτλων, προερχόμενοι από τα 4500 στρέμματα που καλλιεργούνται στην περιοχή της Εορδαίας.
Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσε ο ΟΣΕ, η μεταφορά των τεύτλων προς το Πλατύ Ημαθίας θα πρέπει να γίνει με φορτηγά, καθώς ο ΟΣΕ δεν διαθέτει βαγόνια τρένου.
Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τη μεγάλη μας απογοήτευση για την εξέλιξη αυτή, η οποία αποδυναμώνει την ύπαρξη του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής και δρα ανασταλτικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας.
Σας παρακαλώ θερμά να επιληφθείτε του θέματος, προκειμένου να υπάρξει μια θετική εξέλιξη.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας
Γρηγόρης Τσιούμαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: