Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, προβάλλοντας την Πτολεμαϊδα για άλλη μια φορά σε όλη την Ελλάδα και δίνοντας την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να απολαύσουν από κοντά σπουδαίους αθλητές.
Σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους λειτουργίας, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας φιλοξένησε τρεις πανελλήνιες διοργανώσεις, τον περασμένο Φεβρουάριο τους προκριματικούς αγώνες πόλο Ανδρών, το Μάιο τους πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες κολύμβησης Ανδρών- Γυναικών και το περασμένο σαββατοκύριακο τους Πανελλήνιους Αγώνες Υδατοσφαίρισης Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
Φανερά ικανοποιημένος από την πανελλήνια αναγνώριση που γίνεται στο Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων τόνισε "η κορυφαία αυτή διοργάνωση μας τιμά ιδιαίτερα ως περιοχή, καθώς φιλοξενούμε για άλλη μια φορά σπουδαίους αθλητές με ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις. Όταν στο παρελθόν η Ελλάδα συμμετείχε σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα χωρίς την κατάκτηση μεταλλίου, την εθνική μας υπερηφάνεια ενίσχυαν οι διακρίσεις που ερχόταν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, γνωστές ως ομάδες των ΣΙΣΜ σε Βαλκανικούς, Μεσογειακούς και Ευρωπαϊκούς αγώνες. Γι' αυτό το λόγο αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που σας φιλοξενούμε στο Δημοτικό μας Κολυμβητήριο, ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, το οποίο είναι πάντα στην διάθεσή σας".
Ο Υποναύαρχος και Δ/ντής του ΑΣΑΕ Ιωάννης-Σωτήριος Σβαρνιάς από την πλευρά του ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πτολεμαΐδας και τη Δημοτική Αρχή για την άψογη φιλοξενία και υπογράμμισε ότι η επιλογή της Πτολεμαΐδας δεν ήταν τυχαία για την διεξαγωγή των αγώνων, καθώς το δημοτικό κολυμβητήριο έχει κερδίσει ήδη τα εύσημα σε προηγούμενες αθλητικές διοργανώσεις. "Χαίρομαι, ιδιαίτερα, που βρισκόμαστε στην Πτολεμαΐδα, σε ένα εκπληκτικό Κολυμβητήριο και εύχομαι σύντομα να βγουν από την περιοχή σας ταλέντα του υγρού στίβου που μελλοντικά θα σας φέρουν μετάλλια από Ολυμπιακούς και Παγκόσμιους αγώνες".
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν όλων των αξιωματικών και των αθλητών, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται ο Δήμος Πτολεμαΐδας καθημερινά από τη διαρκή ταύτισή του με τη ρύπανση λέγοντας «η Πτολεμαΐδα προσφέρει το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα μας, όμως, δυστυχώς γι' αυτούς που την πολεμούν σήμερα παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα, καθώς σε τακτική βάση βγάζει "πρωταθλητές" σε όλα τα επίπεδα».
Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης με σχετικά εύκολη επικράτηση και νίκη επί της Ελληνικής Αστυνομίας με 12-7 η ομάδα πόλο του Λιμενικού Σώματος κατέκτησε το πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης.
Στους αγώνες επιπλέον των δύο φιναλίστ, πήραν μέρος οι ομάδες του Στρατού Ξηράς (τρίτη θέση) και της Πυροσβεστικής (τέταρτη θέση), στο μεταξύ τους αγώνα (μικρό τελικό) επικράτησε η ομάδα του Στρατού Ξηράς με σκορ 15-13.
Στο κενό (χρόνου) μεταξύ του μικρού και του μεγάλου τελικού οι θεατές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν πρόγραμμα τις συγχρονισμένης κολύμβησης από τις κορυφαίες (Ολυμπιονίκες) Ελληνίδες αθλήτριες Αποστολία Ιωάννου και Ελένη Γεωργίου.
Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα άθλημα που προσφέρει ξεχωριστό θέαμα και απαιτεί ιδιαίτερη δύναμη, αντοχή, ευλυγισία, χάρη, καλλιτεχνία, αντοχή και αναπνοή, προκειμένου οι αθλήτριες να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του νερού για αρκετή ώρα και συγχρόνως να κάνουν χορευτικές φιγούρες.
Η συγχρονισμένη κολύμβηση αποκαλείται συχνά και «μπαλέτο μέσα στο νερό» για τις χορευτικές κινήσεις, που συνοδεύονται από μουσική και θεατρικά στοιχεία.
Ως άθλημα εμφανίστηκε στην Ευρώπη τα τέλη της δεκαετίας του 1890, ενώ στην Ελλάδα το 1985. Το 1989, όμως, ήταν σταθμός για την ιστορία του αθλήματος, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος πήρε την απόφαση να αναπτύξει το άθλημα αυτό στην χώρα μας και άρχισε έτσι μια προσπάθεια με επίλεκτες αθλήτριες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: