Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΌΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΣΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Την έντονη αντίδραση του για το κλείσιμο του σταθμού ΟΣΕ Πτολεμαϊδας εκφράζει ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος ζητά την άμεση αναστολή της απόφασης. Ο κ. Τσιούμαρης είχε μαραθώνιο τηλεφωνικών διαβουλεύσεων με διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, ενώ ταυτόχρονα ζητά άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ. Τσιούμαρης με επιστολές του τόσο προς τον Υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, όσο και προς τον γεν. γραμματέα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Ανδρ. Λεούδη ζητά να επανεξεταστεί το θέμα.

Οι επιστολές έχουν ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Ανάστατη η κοινωνία της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας πληροφορείται το κλείσιμο του Σταθμού Ο.Σ.Ε. Πτολεμαΐδας.
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η απόφαση αυτή συμπίπτει :
α) Με την έναρξη λειτουργίας σταθμού συγκέντρωσης – μεταφοράς τευτλών της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Εορδαίας.
β) Δεν λαμβάνει υπ΄ όψη την δημιουργία – λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ Πτολεμαΐδας που διασχίζεται από το σιδηροδρομικό δίκτυο.
γ) Την δημιουργία Εμπορευματικού και Διαμετακομιστικού Κέντρου στον ίδιο χώρο της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ πού :
· Ο Δήμος Πτολεμαΐδας με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου πρότεινε στα Σ.Δ.Ι.Τ.
· Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε προεκλογικά.
Δεν μπορεί κε Υπουργέ να παραμένουν ανοιχτοί οι σταθμοί των όμορων πόλεων Κοζάνης και Φλώρινας που εξυπηρετούν τις ίδιες γραμμές που διέρχονται από την πόλη της Πτολεμαΐδας και να κλείνει για άγνωστους λόγους αυτός της πόλης μας.
Με την ενέργεια αυτή ανατρέπεται ολόκληρος αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου Πτολεμαΐδας στον οποίο ο Ο.Σ.Ε. αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες.
Παρακαλούμε για την άμεση άρση της απόφασής σας και επανεξέταση του θέματος αφού ενημερωθείτε πρώτα για τα επιχειρήματα της Τοπικής Κοινωνίας και των Φορέων της.

Κύριε Γενικέ,

Με την υπ΄ αριθμ. 31485/12.9.2008 επιστολή μου προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη σας κοινοποιώ την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Ο.Σ.Ε. να κλείσουν τον σταθμό του Ο.Σ.Ε. Πτολεμαΐδας.
Με την παρούσα επιστολή σας πληροφορώ ότι ο σταθμός θα λειτουργεί μέχρι την προσεχή Κυριακή 14.09.08.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας αφού έχετε προσωπική άποψη για το αναπτυξιακό γίγνεσθαι της περιοχής και μιά τέτοια ενέργεια τορπιλίζει έναν βασικό πυλώνα στήριξης του.

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας
Γρηγόρης Τσιούμαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: