Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2008, η τακτική γενική συνέλευση του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας, στα γραφεία της επιχείρησης στο χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ.
Στην συνέλευση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Πτολεμαΐδας και ο Χρήστος Κωτίδης εκ μέρους του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης). Επίσης συμμετείχε ο Διευθυντής του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας κ. Κωνσταντίνος Νίκου.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκτός από την έγκριση του ισολογισμού και των λοιπών οικονομικών στοιχείων για τη χρήση του 2007, επικυρώθηκε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης κατά 421.000 €.
Η πολύ σημαντική αυτή αύξηση, αποτελεί αναγκαίο βήμα για την άμεση ολοκλήρωση των δύο εργολαβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο χώρο του πάρκου, οι οποίες μάλιστα, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας και Πρόεδρος της ΒΙΟΠΑΠ Α.Ε., προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.
Επίσης, την περίοδο αυτή, το Βιοτεχνικό Πάρκο λειτουργεί και ως συντονιστικό όργανο για την ανάπτυξη και των υπόλοιπων σημαντικότατων δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της πρώην ΑΕΒΑΛ, όπως είναι η εγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Ζαχαρότευτλων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, του οποίου η έναρξη λειτουργίας αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στον χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας για την Ετήσια τακτική συνέλευση, ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης είχε την ευκαιρία να επιβλέψει προσωπικά και να ενημερωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του ΒΙΟΠΑ για την πορεία των εργασιών των εργολαβιών που είναι αυτή την περίοδο σε πλήρη εξέλιξη.
Θυμίζουμε, ότι τους τελευταίους μήνες, υλοποιείται το επενδυτικό σχέδιο δημιουργίας του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας, με τις δύο πρώτες εργολαβίες των οποίων οι αρχικοί προϋπολογισμοί ανέρχονται στα 2,5 εκ. ευρώ περίπου.
Τα έργα περιλαμβάνουν, σε πρώτη φάση, τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε δίκτυα (δίκτυο ομβρίων, πόσιμο, ακάθαρτα κ.λ.π.), καθώς και την ανακαίνιση του παλαιού Χημείου της ΑΕΒΑΛ, σε ένα υπερσύγχρονο Διοικητήριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Βιοτεχνικού Πάρκου, μαζί με πολλαπλές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και από τους εργολάβους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο χώρο και να τους επιστήσει την προσοχή στην επιτάχυνση των εργασιών που πρέπει να επιδείξουν και στην εν γένει τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Τα δύο αυτά έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: