Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΌΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΣΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Για μια εβδομάδα θα παραμείνει ακόμα ανοιχτός ο σταθμός ΟΣΕ Πτολεμαϊδας, ο οποίος επρόκειτο να κλείσει σήμερα, μετά από αιφνιδιαστική απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ. Η νέα αυτή εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων επαφών που είχε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης με ανώτερα διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ, από τα οποία ζήτησε την αναστολή της απόφασης του οργανισμού και τη δυνατότητα να καταθέσει την ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία του Δήμου Πτολεμαϊδας σχετικά με τη ζωτική σημασία που έχει ο σταθμός για την περιοχή. Ο γενικός διευθυντής υποδομών του ΟΣΕ κ. Π. Τερζάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσιούμαρη του είπε πως θα δοθεί η παράταση της μιας εβδομάδας και στο μεταξύ θα κανονιστεί συνάντηση, ώστε εκεί να έχει την ευκαιρία να εκθέσει ο δήμος Πτολεμαϊδας τα επιχειρήματά του.
Νωρίτερα το πρωί, ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας κάλεσε το Εργατικό Κέντρο και τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαϊδας σε συμβολική παράσταση- διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής των κλειδιών του σταθμού του ΟΣΕ Πτολεμαϊδας. Απευθυνόμενος ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Βασίλη Τσορβά, ο οποίος έφτασε στην Πτολεμαϊδα για να παραλάβει τα κλειδιά του σταθμού, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την είδηση αυτή, η οποία παραδόξως συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού συγκέντρωσης- μεταφοράς τεύτλων, τη λειτουργία του ΒΙΟΠΑ που έχει κομβική θέση σε σχέση με το σιδηροδρομικό δίκτυο και τη δημιουργία εμπορευματικού-διαμετακομιστικού κέντρου, υποδομές που θα λειτουργούσαν κερδοφόρα για τον ΟΣΕ.
«Η πολιτεία κλείνει ένα σταθμό από ένα δήμο, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η παράδοση των κλειδιών, αν γίνει ποτέ, θα γίνει παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, των βουλευτών και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ. Γι’ αυτό έως ότου συναντηθώ με τον υπουργό και παρουσιάσω το αναπτυξιακό γίγνεσθαι της περιοχής, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σιδηροδρομικό σταθμό ζητώ την άρση και την επανεξέταση της απόφασης», τόνισε ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας. ο οποίος λειτουργεί ανελλιπώς από το 1953, εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό της περιοχής.
Ο κ. Τσιούμαρης ικανοποιημένος μετά την προσωρινή απόφαση αναστολής του κλεισίματος του σταθμού κάλεσε τους βουλευτές του νομού να αναλάβουν δράση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση τους και επισημαίνοντας ότι η απουσία τους από θέματα ζωτικής σημασίας για το δήμο, όπως στις περιπτώσεις της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου, της παιδιατρικής κλινικής, του πανεπιστημίου και τώρα του ΟΣΕ είναι αισθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: