Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΠΗΓΑΣΟΥ»


Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την εξάρτηση και τις βασικές αρχές της πρόληψης, ο Δήμος Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης ΠΗΓΑΣΟΣ του ΚΕΘΕΑ, διοργάνωσαν από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου ενημερωτικές συναντήσεις με ομάδες πληθυσμού ( μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς).
Το ειδικά διαμορφωμένο διώροφο λεωφορείο της Κ.Μ.Ε. ΠΗΓΑΣΟΣ εγκαταστάθηκε για τρεις μέρες στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, παρέχοντας τις υπηρεσίες με ατομικές και ενημερωτικές συναντήσεις και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.
Παράλληλα τα μέλη της Κ.Μ.Ε. του τομέα πρόληψης του ΚΕΘΕΑ, πραγματοποίησαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της περιοχής, συναντήθηκαν με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και είχαν επαφές με διάφορες υπηρεσίες, φαρμακεία και καταστήματα.
Άκρως ενδιαφέρουσες ήταν και οι συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό την ενημέρωση για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η κάθε ομάδα του τομέα πρόληψης.
Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ και των τοπικών φορέων ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές αυτές τις συναντήσεις, που σκοπό έχουν στο πλαίσιο μιας οργανωμένης παρέμβασης, την πρόληψη ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες, ασπίδα προστασίας για τη νεολαία μας και κάλεσε όλους τους φορείς και τους πολίτες για ένα κοινό και συνεχή αγώνα για τη διάδοση των μηνυμάτων της πρόληψης στη τοπική κοινωνία.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας εξέφρασε τη λύπη του, γιατί σε μια τέτοια σπουδαία κοινωνική εκδήλωση υπήρχε πολύ μικρή συμμετοχή, ενώ, όπως τόνισε, το πρόβλημα δε λύνεται με το να φορτώνουμε ένα θάνατο ή τον εθισμό στο δήμαρχο για να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη, αλλά με το συνεχές ενδιαφέρον και ενημέρωση για το πρόβλημα ακόμη κι αν αυτό είναι του γείτονα, καθώς αύριο μπορεί να γίνει δικό μας».

Η υπεύθυνη κοινωνιολόγος Ελευθερία Αλαμπάνου και τα μέλη της Κ.Μ.Ε. του τομέα πρόληψης του ΚΕΘΕΑ ενημέρωσαν για τους σκοπούς του προγράμματος πρόληψης τους εκπροσώπους των παρισταμένων φορέων μεταξύ των οποίων ήταν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νικηφόρος Μανάδης, ο επιμελητής ανηλίκων Παν. Σαββουλίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου ενάντια στις εξαρτήσεις Αναστ. Ανδρονικίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαϊδας Αναστ. Τσιλφίδης, η εκπρόσωπος της επιτροπής παραβατικότητας του Δήμου Πτολεμαϊδας Ελένη Βασιλείου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: