Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΣΕ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Σε συμβολική κατάληψη της γραμμής του τρένου, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η δημοτική αρχή μαζί με τους φορείς της πόλης (Εργατικό Κέντρο, Εμπορικός Σύλλογος, σωματείο εργαζομένων Δ.Ε.Η. «Σπάρτακος»), κατά τη διάρκεια της οποίας οι συγκεντρωμένοι σταμάτησαν την πορεία του διερχομένου τρένου του δρομολογίου Κοζάνη- Αμύνταιο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο κλείσιμο του σταθμού Πτολεμαϊδας. Στόχος της κινητοποίησης ήταν να καταγραφεί στο φύλλο πορείας της αμαξοστοιχίας το συμβάν και να διαβιβάσει ο υπεύθυνος της αμαξοστοιχίας στη διοίκηση του ΟΣΕ τη διαμαρτυρία.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης είπε «όπως γνωρίζετε είχαμε μια συνάντηση με τους φορείς της περιοχής και μείναμε σύμφωνοι να προχωρήσουμε σήμερα (χθες) σε μια συμβολική διαμαρτυρία για το κλείσιμο του ΟΣΕ, διαμαρτυρόμενοι για την ανέντιμη συμπεριφορά, την οποία επέδειξε η ηγεσία του ΟΣΕ, η οποία μας είχε δώσει μια εβδομάδα παράταση, δέσμευση την οποία δεν τήρησε. Ούτε συναντηθήκαμε, ούτε είχαμε την ευκαιρία να προβάλλουμε τα επιχειρήματά μας. Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο».
Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας τόνισε ότι πρόκειται για μια συμβολική διαμαρτυρία, εάν, όμως, δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στο ζήτημα θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις. Η δημοτική αρχή ζητά να αλλάξουν τα δρομολόγια και να εξυπηρετούνται οι επιβάτες πρωί και απόγευμα για Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετείται ο εμπορικός κόσμος και το εμποροβιοτεχνικό κέντρο.
Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η δημοτική αρχή στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να λυθούν τα βασικά ζητήματα στέγασης, έκδοσης εισιτηρίων και παροχής πληροφοριών, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΟΣΕ να κλείσει το σταθμό της Πτολεμαϊδας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου παρουσία των βουλευτών θα υποβάλλει τις προτάσεις του στον Υπουργό Μεταφορών και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ.
Στο μεταξύ ο κ. Τσιούμαρης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ κ. Νικόλαο Εμπέογλου, η οποία έχει ως εξής:

«Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου όταν ήρθε ο αρμόδιος επιθεωρητής να παραλάβει τα κλειδιά του σταθμού ΟΣΕ Πτολεμαϊδας (ύστερα από απόφαση της διοίκησης που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου) και αφού βρέθηκε αντιμέτωπος με την αντίδραση του Δημάρχου, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και ύστερα από τρίωρες διαβουλεύσεις συμφωνήθηκε μεταξύ του Δημάρχου και του κ. Τερεζάκη (ανώτερου στελέχους της διοίκησης του ΟΣΕ) να δοθεί προθεσμία μιας εβδομάδας (δηλ. μέχρι Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου), για να συζητήσουν δήμαρχος και διευθύνοντες του ΟΣΕ για τα επιχειρήματα της άρσης της ειλημμένης απόφασης, χωρίς την άποψη της τοπικής κοινωνίας.
Αντ’ αυτής της συμφωνίας, όμως, και αθετώντας τη συμφωνία της η διοίκηση του ΟΣΕ, καταπατώντας και ευτελίζοντας τους θεσμούς και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους προέβη την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο εν κρυπτώ κλείδωμα του σταθμού.
Κι έτσι ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας πληροφορήθηκε το κλείδωμα του σταθμού από την υπάλληλο της καθαριότητας του τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται η διοίκηση του ΟΣΕ τη λειτουργία των θεσμών.
Περιμέναμε ένα συγνώμη από μέρους της στους ανθρώπους που στηρίζουν με ιδρώτα και αίμα την ανάπτυξη της χώρας και μαζί μ’ αυτή όλους αυτούς που απολαμβάνουν τους παχυλούς τους μισθούς μέσα στα κλιματιζόμενα γραφεία τους.
Δυστυχώς, όμως, η ευαισθησία και η ευθιξία δεν αναφέρονται στο εγχειρίδιο του καλού μάνατζερ. Αυτά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα στους μαύρους καρβουνιάρηδες….Ντροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: