Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Με στόχο ακόμα περισσότερες διακρίσεις ξεκίνησε την Κυριακή η νέα χρονιά για το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαϊδας με τον καθιερωμένο αγιασμό από το Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο.
Η νέα ωδειακή χρονιά βρίσκει το ωδείο της Πτολεμαΐδας με λιγότερα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα και με ένα ολοκαίνουργιο κτίριο, κόστους 750 χιλιάδων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πέντε αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα χορού, αίθουσα εκδηλώσεων, χώρο ηχογράφησης, καλλιτεχνικό καφενείο κ.α. και το οποίο θα παραδοθεί για χρήση τις επόμενες ημέρες.
"Οι μαθητές του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου εξακολουθούν να είναι από τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας, καθώς φέτος πέτυχαν άλλα δυο πανελλήνια βραβεία, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων σε εκδήλωση της UNICEF, ενώ συγκρότημα μουσικής jazz αποτελούμενο από σπουδαστές του Ωδείου τίμησε την πόλη μας με τη συμμετοχή σε εκδήλωση δήμου της Αθήνας", τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Ο κ. Τσιούμαρης επεσήμανε ότι ο πήχης ανεβαίνει κάθε χρόνο και πιο ψηλά και φέτος με τη συμβολή του καλλιτεχνικού διευθυντή Μίκη Μιχαηλίδη, των καθηγητών και της προέδρου του ΒΔΩΠ Σοφίας Λαζαρίδου ξεκινούν πέντε νέα τμήματα:
- JAZZ
- ROCK
- Ηλεκτρικής Κιθάρας
- Λύρας
- Μπουζούκι
Ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόταση από τη Δήμαρχο του 5ου ιστορικού διαμερίσματος της Λυών της Γαλλίας, Αλεξαντρίν Πρεσόν, για ανταλλαγές χορωδιών και μουσικών σχημάτων το 2009, η οποία έγινε δεκτή με χαρά από τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Νεότητας και Πολιτισμού της Λυών.


Σε ότι αφορά τις εγγραφές η καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Οκτωβρίου, ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν τα διάφορα μουσικά μαθήματα περισσότερα από 250 παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: