Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ


Στο «Σύμφωνο των Δημάρχων ενεργειακών πόλεων Ευρώπης» συμμετέχει ο Δήμος Πτολεμαΐδας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης τόνισε ότι η προσπάθεια της Πτολεμαΐδας να δικτυωθεί με τις μεγαλύτερες ενεργειακές πόλεις της Ευρώπης παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ο Δήμος Πτολεμαΐδας ήταν ο πρώτος πανελλαδικά που εκδήλωσε το σχετικό ενδιαφέρον ένταξης στο σύμφωνο αυτό.
Η πόλη της Πτολεμαΐδας μέσα από το Δίκτυο Ενεργειακών Πόλεων της Ευρώπης έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή της στο «Σύμφωνο των Δημάρχων», το οποίο θέτει υψηλούς στόχους στους συμμετέχοντες, όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και την διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ενδεικτικά, προβλέπεται η υπέρβαση των στόχων που έθεσε η ΕΕ για το 2020, σχετικά με τις εκπομπές Διοξειδίου του Άνθρακα, η δέσμευση των πόλεων μέσα από ένα κοινό σχέδιο δράσης που θα οριστικοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στις αρχές του 2009, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η προσαρμογή των αστικών δομών προς το σκοπό αυτό και πολλά άλλα.
Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συμμετέχειαποστολή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλες στις 8 Οκτωβρίου με σκοπό την ενημέρωση των συμμετεχουσών πόλεων στο Σύμφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: