Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ


Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στην Κύπρο η εικοσαμελής αποστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασβεστόπετρας, η οποία συμμετείχε στο δεκαήμερο εκπαιδευτικό - λαογραφικό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 3 έως τις 11 Αυγούστου.
Στο φετινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Λάρνακα και στο Κίτι πήραν μέρος αποστολές από τέσσερις χώρες.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας, την Κύπρο ο Πολιτιστικός Όμιλος Αθανασία Λάρνακα, ενώ συμμετείχαν αποστολές από την Ουγγαρία και την Μάλτα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε πρωινές και απογευματινές συνεδρίες, αλλά και εκπαιδευτικά παιχνίδια στο πλαίσια του προγράμματος «ανταλλαγές νέων», με σκοπό τη διάδοση και εκμάθηση του πολιτισμού των τεσσάρων κρατών.
Οι αποστολές κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί της Αφροδίτης πραγματοποίησαν επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Φρούριο «Κολοσί», στο αρχαίο θέατρο «Κούριο», στο Παρατηρητήριο Κερύνειας στην Αμμόχωστο, αλλά και στο μεγαλύτερο οινοποιείο της Λεμεσού, όπου παράγεται και εμφιαλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα Κυπριακού κρασιού.
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τρεις βραδιές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας με το 12μελές χορευτικό του τμήμα παρουσίασε και χορούς της Μακεδονίας και του Πόντου, ενώ σε ειδική δεξίωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των φιλοξενούμενων κρατών προσέφερε παραδοσιακά εδέσματα αλλά και ποτά (τσίπουρο-κρασί) από την Μακεδονία.
Στην αποστολή συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πτολεμαΐδας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τάνια Βάνη – Κεχαγιά, η οποία είχε επαφές με εκπροσώπους του Δήμου Λευκάρων και του Δήμου Αραδίππου Λάρνακας, τους οποίους και προσκάλεσε να επισκεφτούν τα Χριστούγεννα τον Δήμο Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: