Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι συμμετοχές στον ποδηλατικό γύρο της πόλης, που διοργάνωσε ο Δήμος Πτολεμαϊδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο. Πάνω από 300 μικροί και μεγαλύτεροι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου μπροστά στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Τριάδος και μετά από 35 λεπτά διαδρομής τερμάτισαν στο Παλιό Πάρκο, μπροστά από τη Βιβλιοθήκη. Οι ποδηλάτες ακολούθησαν την πορεία του ποδηλατοδρόμου, περνώντας περιμετρικά του κέντρου, από το σιδηροδρομικό σταθμό, τις εργατικές κατοικίες, το δρόμο προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, τις Τεχνικές Σχολές, για να καταλήξουν στο Παλιό Πάρκο.
Μιλώντας στους συμμετέχοντας, ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης επανέλαβε τη βούληση της δημοτικής αρχής να βελτιώσει, αλλά και να δημιουργήσει ταυτόχρονα καινούργιες ποδηλατικές διαδρομές, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τη χρήση του ποδηλάτου, ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης με πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τον ίδιο τον ποδηλάτη, όσο και για το περιβάλλον. “ Η Πτολεμαϊδα ως ευρωπαϊκή πόλη, που συμμετέχει μάλιστα στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων με ποδηλατοδρόμους αλλάζει καθημερινά, προσφέροντας στους πολίτες της ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, το οποίο ξεκινάει από τις μικρές καθημερινές συνήθειες» είπε ο κ. Τσιούμαρης, ο οποίος κάλεσε τα παιδιά να ζητήσουν από τους γονείς τους να σέβονται τους ποδηλατοδρόμους και να μην αφήνουν τα αυτοκίνητά τους παρκαρισμένα, ούτε να τοποθετούν άλλα αντικείμενα, τα οποία παρεμποδίζουν τη διέλευση των ποδηλατών, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να προστατεύσει με κάθε τρόπο τον ποδηλατόδρομο.
Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής, ενώ δύο τυχεροί κέρδισαν μετά από κλήρωση από ένα ποδήλατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: