Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Εγκρίθηκε η «Ασύρματη Δικτύωση» της Κεντρικής Πλατείας Πτολεμαΐδας


Άλλη μία εξαιρετικής σημασίας έγκριση έργου σε Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα πέτυχε ο Δήμος Πτολεμαΐδας.
Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», εγκρίθηκε το έργο για τη Δημιουργία Ασύρματου Σημείου Πρόσβασης στο Ευρυζωνικό Διαδίκτυο (Internet) στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.
Σε λίγες εβδομάδες, λοιπόν, όλοι οι πολίτες και επισκέπτες της πόλης της Πτολεμαΐδας, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και το Διαδίκτυο, χωρίς καλώδια, χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα δωρεάν, χρησιμοποιώντας απλώς τη φορητή συσκευή τους (φορητός υπολογιστής, pda, κινητό τηλέφωνο με δέκτη wi-fi, κ.ο.κ.).
Η περιοχή κάλυψης του Ασύρματου αυτού δικτύου αφορά στο σύνολο της Κεντρικής Πλατείας και σε μία επιφάνεια που ξεπερνά τα 8.500 τετ. μέτρα.
Ήδη μελετάται η περίπτωση επέκτασης της δυνατότητας δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο και στην Πλατεία του Παλαιού Πάρκου Πτολεμαΐδας (Δημοτική Βιβλιοθήκη).
Με την έγκριση και υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του Δικτύου Οπτικών Ινών, ο Δήμος Πτολεμαΐδας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δίκαια συγκαταλέγεται στους Δήμους με τις πιο άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές, σε ότι αφορά τις νέες τεχνολογίες σε όλη την Ελλάδα.
Έργα που θα συμβάλουν τόσο στην τόνωση της επιχειρηματικότητας όσο και στην διείσδυση της χρήσης των νέων τεχνολογιών από το σύνολο των κατοίκων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: