Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΑΝΟΥ


Με πρωτοφανή έκπτωση που αγγίζει το 50% περίπου από το 3% της αρχικής συνολικού κέρδους 1,7 εκ. Ευρώ για το ταμείο του Δήμου Πτολεμαΐδας, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης υπέγραψε την Τετάρτη σύμβαση της πολυσυζητημένης εργολαβίας της Α’ φάσης των έργων υποδομής του νέου οικισμού Κομάνου, προϋπολογισμού 3.400.000 Ευρώ και παράδοση σε έναν χρόνο.
Με τα χρήματα της παρακατάθεσης αδιάθετα, τις καθυστερήσεις των χρονοβόρων διαδικασιών του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και του ελεγκτικού συνεδρίου αλλά κυρίως με τον αγώνα του Δημάρχου Γρηγόρη Τσιούμαρη για μείωση του κόστους του έργου από τον συμβατικό αρχικό προϋπολογισμό αλλά και μια σειρά εμποδίων, η πολυπόθητη στιγμή για τους ξεριζωμένους κατοίκους έφτασε με την υπογραφή της σύμβασης και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιούμαρης: «Οι κάτοικοι μετά την υπόδειξη από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας των ιδιοκτησιών σε σχέση με την έναρξη της κατασκευής του έργου θα μπορούν πλέον να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό της μελλοντικής τους κατοικίας και την κατασκευή τους στο εύλογο χρονικό διάστημα της αποπεράτωσης των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης ,Τ/Θ και κοινής ωφελείας
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, λέγοντας: «Έπρεπε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα, να τα έχουμε στο ταμείο μας για να μπορούμε σύμφωνα με τη νομοθεσία να προκηρύξουμε το έργο. Κατορθώσαμε σήμερα να έχουμε περίπου 2,5 εκ. Ευρώ με τα χρήματα των παρακαταθέσεων του Δημοσίου και με αυτά ξεκινάμε. Πιστεύουμε ότι η πρόταση του Γενικού Γραμματέα Ανδρέα Λεούδη για ένταξη των έργων της β’ φάσης (ύδρευση – αποχέτευση – κράσπεδα – ασφαλτόστρωση ) στο ΕΣΠΑ θα συμβάλει ώστε να εξοικονομήσουμε ακόμη περισσότερο χρόνο και χρήμα στην τραγική αυτή ιστορία της μετεγκατάστασης του Κομάνου.
Ο μηχανικός, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Χρήστος Πέτρου από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι το έργο θα περατωθεί νωρίτερα από το χρονικό διάστημα που προβλέπει η σύμβαση και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας για την διευθέτηση των προβλημάτων και την επίσπευση των εργασιών.
Να σημειωθεί ότι στην έκπτωση της εργολαβίας συμφωνήθηκε άτυπα και έγινε αποδεκτό από την εργολήπτρια εταιρία η πρόταση του κ. Τσιούμαρη για την διάνοιξη του δρόμου Ασβεστόπετρας – Προφήτη Ηλία που θα συνδέσει τον Δήμο Πτολεμαΐδας με τα δ.δ. Σιδερά και Λιβερά.
Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος Ευθύμιος Παππάς και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κομάνου, ο πρώην πρόεδρος Κομάνου Τρύφων Μανώλας και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: