Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Ασύρματη" η Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

Δυναμικό παρών εν μέσω θέρους έδωσε για άλλη μια φορά ο Δήμος Πτολεμαΐδας, σε ότι αφορά τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε την ύπαρξη σε ισχύ, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δύο Προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, το οποίο βρίσκεται πλέον στην ολοκλήρωσή του.
Υποβλήθηκαν, λοιπόν, δύο προτάσεις υπαγωγής με σκοπό τόσο την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στο Δήμο μας, όσο και την ανάγκη μεγαλύτερης κατανόησης του πληθυσμού για τα οφέλη από τη χρήση των ψηφιακών ευκολιών που προσφέρει η τεχνολογία και τα ευρυζωνικά δίκτυα.
Στη μεν πρώτη Πρόσκληση, υπεβλήθη φάκελος για τη Δημιουργία Ασύρματου Σημείου Πρόσβασης στο Ευρυζωνικό Διαδίκτυο (Internet) στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας. Με την υλοποίηση αυτού του έργου, όλοι οι πολίτες της πόλης και οι επισκέπτες/τουρίστες της, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και το Διαδίκτυο, χωρίς καλώδια, χωρία καθυστερήσεις και μάλιστα δωρεάν, χρησιμοποιώντας απλώς τη φορητή συσκευή τους (φορητός υπολογιστής, pda, κινητό τηλέφωνο με δέκτη wi-fi, κ.ο.κ.) στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Πλατείας της πόλης και σε μία επιφάνεια που ξεπερνά τις 8.500 τετ. μέτρα.Με τη δεύτερη πρόσκληση (Νο. 185) ο Δήμος Πτολεμαΐδας, υπέβαλε αίτηση για την υλοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων και ημερίδων καθώς και την παραγωγή έντυπου υλικού σχετικά με τα έργα Τεχνολογίας που υλοποιούνται στην περιοχή μας. Με το σύνολο των δράσεων αυτών, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, ο πολίτης της πόλης να γνωρίσει καλύτερα τα πραγματικά οφέλη που έχει ήδη από την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και τις ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργούνται στον επιχειρηματικό κόσμο και το τουριστικό ρεύμα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: