Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΤΕΙΑ


Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάτειας την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Αυγούστου, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και του Δήμου Πτολεμαΐδας, με αφορμή τον εορτασμό του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου που πανηγύριζε για τα εννιάμερα της Παναγίας.
Το παρών του στις εκδηλώσεις έδωσε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Συλλόγους λέγοντας ότι τους οφείλουμε πολλά, αφού αυτοί ανέλαβαν τη σκυτάλη της τεκμηρίωσης της ιστορίας μας στα όσα ανιστόρητα γεγονότα γίνονται κυρίως από ορισμένους επαγγελματίες παραχαράκτες της.
Ο κ. Τσιούμαρης εξήγγειλε ακόμη ότι στις 21 Νοεμβρίου για πρώτη φορά ο Δήμος Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο της Γαλάτειας θα υλοποιήσουν μία πρόταση του μέλους του Δ.Σ. Σάκη Καλαϊτζόπουλου για την αναβίωση του εθίμου της «αγροτιάς» μιας γιορτής που είχε την τιμητική της αυτή την ημέρα στις χαμένες πατρίδες.
Η πρώτη βραδιά των εκδηλώσεων φιλοξένησε χορευτικά συγκροτήματα από το Πνευματικό Κέντρο Μενεμένης, Πολιτιστικό Σύλλογο ¨Προφήτης Ζωοδόχου Πηγής¨ Αγίας Παρασκευής Δήμου Εγνατίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς Κοζάνης, Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ολυμπιάδας, Θρακική Εστία Εορδαίας, ενώ την εκδήλωση άνοιξαν τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτειας.
Τα χορευτικά συνόδευσαν ο Κώστας Κυριτσάκης (Κρητικά) και οι Χρυσοδάκτυλοι, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Κοζάνης.
Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με επίδειξη Μοντελιστών Πτολεμαΐδας με τηλεκατευθυνόμενα και ακολούθησε η βράβευση τριών παιδιών, μελών του Συλλόγου, επιτυχόντων Ανωτάτων Σχολών.
Η βραδιά της 23ης Αυγούστου περιλάμβανε λαϊκή μουσική και παιδικά χορευτικά από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Γαλάτειας και Ολυμπιάδας.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1986 και τα τρία τελευταία χρόνια μετονομάστηκε σε Πολιτιστικό Σύλλογο Ολυμπιονίκη Ζαχαρία Φωστηρά, ως ένδειξη τιμής στον κορυφαίο αθλητή από την Γαλάτεια, ο οποίος με τις διακρίσεις του μας χάρισε πολλές στιγμές συγκίνησης σε Ολυμπιακούς αγώνες και σε άλλες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Στον Σύλλογο σήμερα λειτουργούν τρία χορευτικά τμήματα με χορούς της Θράκης, Μ. Ασίας και νήσων αλλά και ένα παιδικό τμήμα ζωγραφικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: