Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Έφυγε η «δασκάλα με τη χρυσή καρδιά»


Έφυγε χθες πλήρης ημερών η μεγάλη ευεργέτιδα του Δήμου Πτολεμαΐδας Χριστίνα Βούλγαρη. Στην νεκρώσιμη ακολουθία, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος στο άγγελμα του θανάτου της αείμνηστης Χριστίνας Βούλγαρη, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το χαμό της «δασκάλας με τη χρυσή καρδιά» και ανακοίνωσε την απόφασή του να γίνει η κηδεία της ευεργέτιδας με δαπάνη του Δήμου. Μάλιστα, ο κ. Τσιούμαρης ζήτησε από τους οικείους της εκλιπούσης να γίνει το μνημόσυνο της στην Πτολεμαΐδας, την οποία τόσο αγάπησε.
Η Χριστίνα Βούλγαρη γέννημα της εορδαϊκής γης ευεργέτησε την ιδιαίτερη πατρίδα της. Το κτίριο Βούλγαρη, στο οποίο στεγάζεται το κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων, η πύλη του ανοιχτού πανεπιστημίου, το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και τόσες άλλες εκπαιδευτικές υποδομές για τους νέους και τα άτομα με αναπηρία, είναι ένα μόνο δείγμα της μεγάλης αγάπης που έτρεφε για την Πτολεμαϊδα.
Η Χριστίνα ήταν η τελευταία που έφυγε από τη ζωή από τις τέσσερις κόρες του Θεοδόση Βούλγαρη, εκ των οποίων οι τρεις ήταν δασκάλες και η μια μοδίστρα. Κράτησε, δε, ζωντανή την παράδοση των ευεργετών της περιοχής.
Ο Δήμος Πτολεμαΐδας τίμησε στις 15 Οκτωβρίου του 2003 σε μια σεμνή τελετή τη Χριστίνα Βούλγαρη για τη συνολική της προσφορά, αλλά δυστυχώς και παρά τις δεσμεύσεις της η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, δεν πρόλαβε να τιμήσει την αείμνηστη Χριστίνα Βούλγαρη.Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης συνδέθηκε με δεσμούς αγάπης και σεβασμού με τη Χριστίνα Βούλγαρη, η οποία εμπιστεύθηκε στον τότε νεαρό αρχιτέκτονα, τη μελέτη του πρότυπου κτιρίου Βούλγαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: