Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΕΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Με τις ευλογίες της Εκκλησίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης , Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου η τελετή αποφοίτησης των 165 Δημοτικών Αστυνόμων της Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνόμων Πτολεμαΐδας, παρουσία του Δημάρχου και προέδρου της ΔΕΣΕΔΑΠ Γρηγόρη Τσιούμαρη.
«Με την ευλογία του Θεού, την στήριξη της κυβέρνησης και των άοκνων προσπαθειών του Διοικητή της Σχολής Ευάγγελου Τίγκα, του Διευθυντή Κυριάκου Ανθίδη και του Αντιπροέδρου Πέτρου Αλεξανδρίδη φέραμε εις πέρας επιτυχώς άλλη μια χρονιά.
Είναι δύσκολο να σας αποχαιρετίσω αφού σε αυτό το διάστημα που παραμείνατε στον τόπο μας συμμετείχατε σε όλες τις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα τονώσατε αισθητά την τοπική οικονομία καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων σας έμεινε εδώ προς τέρψιν ιδιαίτερα των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής. Είναι μεγάλη η χαρά και η έκπληξή μου όταν συναντώ δημοτικούς αστυνομικούς στους δήμους που υπηρετούν (π.χ. Αθήνα) να με προσφωνούν ¨Δήμαρχέ μας¨. Η συμπεριφορά τους αυτή δείχνει ότι οι σπουδαστές της Σχολής μας στην Πτολεμαΐδα είναι ευχαριστημένοι από την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας», τόνισε ο κ. Τσιούμαρης, ο οποίος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία σε όλους τους αποφοίτους λέγοντάς τους ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα στην διάθεσή τους.
Ο κ. Τσιούμαρης απευθυνόμενος και στους παρόντες βουλευτές τόνισε ότι η Πτολεμαΐδα σέβεται το δημόσιο χρήμα και έδειξε ότι τα καταφέρνει άριστα στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων :
«μένει όμως μια υπόσχεση της πολιτείας για την έλευση σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δυστυχώς όμως προς απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας για ακόμη μια χρονιά η Πτολεμαΐδα μένει εκτός σχεδιασμού από το Υπουργείο Παιδείας. Περιμένουμε την ενεργοποίησή σας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιούμαρης έγινε αντικείμενο υποβολής ευαρεσκειών από τους γονείς των αποφοίτων οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία που παρείχε ο Δήμος μας στα παιδιά τους.
Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Παπαδημητρίου απευθυνόμενος στους δημοτικούς αστυνομικούς τόνισε: «η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για σας, καθώς είναι η απαρχή της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας. Η πολιτεία και η κυβέρνηση παραμένουν αρωγοί στο έργο σας και στο νεοσύστατο θεσμό της δημοτικής αστυνομίας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα».
Ο Διοικητής της Σχολής, αστυνόμος Β’ Ευάγγελος Τίγκας από την πλευρά του στον αποχαιρετιστήριο λόγο του έδωσε τις τελευταίες συμβουλές του στους δημοτικούς αστυνόμους τονίζοντας:
«Να γνωρίζετε ότι η εκτέλεση του έργου σας, είναι κοινωνικό λειτούργημα και οι προσπάθειές σας πρέπει να κατατείνουν στην εξασφάλιση της ευταξίας, της γαλήνης, της ομαλότητας και της ηρεμίας των πολιτών.
Να εκτελείτε τα καθήκοντά σας δίκαια έναντι των πολιτών, με αμεροληψία και αντικειμενικότητα χωρίς οποιονδήποτε επηρεασμό ή εύνοια, για να αισθάνονται οι τελευταίοι ότι υπάρχουν ευνοούμενοι και αδικούμενοι».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 165 Δημοτικοί Αστυνόμοι θα υπηρετήσουν στους Δήμους : ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ, ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ, ΑΛΙΜΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΒΡΙΛΗΣΙΩΝ, ΒΥΣΣΑΣ ΓΕΡΑΚΑ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΔΡΑΜΑΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΙΛΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ, ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ, Π. ΦΑΛΗΡΟ, ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΠΟΡΟΥ, ΥΜΗΤΤΟΥ, ΦΕΡΩΝ, ΞΑΝΘΗΣ.Στην τελετή αποφοίτησης των δημοτικών αστυνόμων παραβρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , της Δημοτικής αρχής, των σωμάτων ασφαλείας, διαφόρων σωματείων και συλλόγων και άλλων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: