Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δήμου Πτολεμαΐδας


Ψηφίστηκε κατά αρχή το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Πτολεμαΐδας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιουνίου 2008, όπως προβλέπεται από το νέο κώδικα Δήμων και κοινοτήτων (άρθρα 203-207, Υπουργική απόφαση 18183, ΦΕΚ 534,Β,13/4/2007), όπου καθορίσθηκε η δομή και το περιεχόμενο των επιχειρησιακών προγραμμάτων των ΟΤΑ. Με το Προεδρικό Διάταγμα 185/2007 «όργανα και διαδικασία κατάρτισης παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού» καθορίσθηκε η διαδικασία κατάρτισης των επιχειρησιακών προγραμμάτων.
Τα επιχειρησιακά προγράμματα θα έχουν τετραετή διάρκεια με στόχους την προώθηση της τοπικής εσωτερικής ανάπτυξης κάθε ΟΤΑ, εναρμονισμένες με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων που θα αναλάβει ο Δήμος Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων του και θα αποβλέπει στην εξυπηρέτηση δυο κεντρικών σκοπών:
α) Την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος στα όρια του δήμου
β) Τη βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των κατοίκων.
Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα καταβλήθηκε προσπάθεια να αποτυπωθεί η πραγματική υφιστάμενη κατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος του Δήμου Πτολεμαΐδας και να κατατεθεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα παρεμβάσεων προσαρμοσμένο στις δυνατότητες του Δήμου αλλά και στις απαιτήσεις των Δημοτών.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς και πολίτες του Δήμου μας έως την Τετάρτη 16/07/2008. Με την διαβούλευση αυτή μπορούν όλοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε ειδικά δελτία που διανέμονται από τα γραφείο της υποδοχής στην είσοδο του δημαρχείου καθώς και από τον διαδικτυακό τόπο http://www.ptolemaida.gr/

Παρακαλούνται όλοι οι φορείς και οι πολίτες να καταθέσουν έως την Παρασκευή 18/7/2008 σύντομα τις προτάσεις τους, στο ειδικό αυτό έντυπο του Δήμου Πτολεμαΐδας.Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι θα διεξαχθεί ειδική ημερίδα- παρουσίαση για το σκοπό αυτό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 10 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. που απευθύνεται στους φορείς και τους δημότες της Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: