Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Εκκαθάριση του Χημείου της Πρώην ΑΕΒΑΛ στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαΐδας.

Μόλις μία βδομάδα μετά την οριστική παραλαβή από το ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας, της μελέτης Ελέγχου εγκαταστάσεων και εδαφών της πρώην ΑΕΒΑΛ από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και την ομάδα της κ. Αμανατίδου, άρχισε η υλοποίηση των προτάσεων της επιστημονικής κοινότητας.
Έτσι, συστήθηκε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαΐδας η ασφαλής εκκένωση του Χημείου από το σύνολο των υλικών που αυτό περιείχε και η εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία μεταφορά των αποβλήτων αυτών σε εξειδικευμένη μονάδα του εξωτερικού (Γερμανία).
Έπειτα από έρευνα αγοράς, επικοινωνία και κατάθεση προσφορών από πολλές εταιρείες της Ελλάδας, οι οποίες είναι πιστοποιημένες για το σκοπό αυτό από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το έργο, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΒΙΟΠΑΠ Α.Ε. ανέλαβε να υλοποιήσει η εταιρεία INTERGEO από τη Θεσσαλονίκη.
Εδώ και δύο μέρες, κλείνει και τυπικά ένα μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής της Πτολεμαΐδας, με την εκκαθάριση ενός κτηρίου, το οποίο αποτελούσε σημαντικότατη επιστημονική κοιτίδα στα τέλη της δεκαετίας του 80.
Με την οριστική και υγιεινή απομάκρυνση των υλικών ανοίγει παράλληλα ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στην περιοχή μας με τη δημιουργία ενός σύγχρονου Διοικητηρίου, ικανού να στεγάσει και να καλύψει το σύνολο των αναγκών της επιχειρηματικής κοινότητας του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας.
Η εκκαθάριση του χώρου κρίθηκε αναγκαία, ώστε ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ανακαίνιση του κτηρίου και τη μετατροπή του σε Διοικητήριο να αρχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες στις αρχές της άλλης εβδομάδας.Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, ότι ένα σημαντικό μέρος των υλικών που απομακρύνονται από τον χώρο του Χημείου της πρώην ΑΕΒΑΛ θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Μουσειακή Ζώνη του Βιοτεχνικού Πάρκου, έτσι ώστε οι μνήμες των ανθρώπων της περιοχής που εργάστηκαν στο χώρο να παραμείνουν όσο το δυνατόν αναλλοίωτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: