Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Το α’ βραβείο πολυτιμότερου εκθέματος παρέλαβε ο Δήμος Πτολεμαΐδας για τη συμμετοχή του στην έκθεση «Λαϊκός Πολιτισμός»


Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου το απόγευμα στο χώρο του Παλαιοντολογικού Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης παρέλαβε το α’ βραβείου πολυτιμότερου εκθέματος για τη συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού που διοργανώθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πριν μερικούς μήνες. Την απονομή του βραβείου έκανε ο γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού Γ. Αναστόπουλος. Να σημειωθεί ότι το βραβείο είναι ένα από τα μόλις πέντε που δόθηκαν, μεταξύ των πάνω από 170 συμμετεχόντων, στο περίπτερο του Δήμου Πτολεμαΐδας για την παρουσίαση των εκθεμάτων του.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να επενδύσει στον τομέα του πολιτισμού, οι καρποί της οποίας ήδη φαίνονται. Περίτρανη απόδειξη το γεγονός ότι πέρυσι ο Δήμος Πτολεμαΐδας στην ίδια έκθεση απέσπασε το Ειδικό Βραβείο παρουσίασης λαογραφικών αντικειμένων και παλαιοντολογικών ευρημάτων από τους διοργανωτές. Ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του Μουσείου, ενός εκ των λίγων παλαιοντολογικών, αλλά και στα βήματα προόδου που κάνει το Μουσείου και έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. «Παρόλο που μεγαλύτερη σημασία έχει η προσπάθεια και όχι τα βραβεία, για εμάς αυτή η βράβευση έχει ένα ακόμη ρόλο, καθώς θα εντάξει την Πτολεμαϊδα στη θέση που της ανήκει και της αξίζει στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και στις ειδικές εκδόσεις για τον πολιτισμό και τον τουρισμό», τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας.
Ο γεν. γραμματέας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, που έχει και την ευθύνη τη διοργάνωσης, συνεχάρη το Δήμο Πτολεμαΐδας για την ουσιαστική συμμετοχή του στο θεσμό και την προβολή των εκθεμάτων. Ο κ. Αναστόπουλος τόνισε ότι η διοργάνωση έχει ως στόχο τη συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους κατά τόπους γνήσιους εκφραστές του λαϊκού πολιτισμού, όπως πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, για την ανάδειξη του αυθεντικού λαϊκού πνεύματος, της δημιουργίας και της τοπικής παράδοσης.Στη συνέχεια η Δρ. Γ. Καραμήτρου- Μεντεσίδου μίλησε με θέμα «Εορδαία, Αρχαιότητες και Ιστορία» και αναφέρθηκε στα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, αναδεικνύοντας την Εορδαία σε μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικά περιοχές στον ελλαδικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: