Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

ΚΑΘΑΡΗ Η ΑΕΒΑΛ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Τη μελέτη ελέγχου εγκαταστάσεων και εδαφών της πρώην ΑΕΒΑΛ παρέδωσε στο Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, εκ μέρους της ομάδας μελέτης του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, η επίκουρος καθηγήτρια Έλσα Αμανατίδου.
Από τα συμπεράσματα της μελέτης προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρήσης του χώρου για εγκατάσταση και λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου, καθώς, μάλιστα, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της επιστημονικής ομάδας, ο Δήμος Πτολεμαΐδας θα προχωρήσει στην προτεινόμενη διαχείριση των δυνητικώς επικίνδυνων υλικών.
Η μελέτη εκπονήθηκε για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας με σκοπό να επισημανθούν οι πηγές ρύπανσης, να διαπιστωθεί ενδεχόμενη ρύπανση στις εκτάσεις και στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ, να εκτιμηθούν οι κίνδυνοι, αλλά και να προταθούν από την επιστημονική ομάδα ασφαλείς τρόποι εξυγίανσης αν και όπου απαιτείται.
Όπως τόνισε η κ. Αμανατίδου μετά από επιθεώρηση του χώρου, ελήφθησαν προς ανάλυση δείγματα εδάφους και στη συνέχεια έγιναν τρεις ακόμα αυτοψίες στους χώρους των εγκαταστάσεων, με στόχο τη συλλογή επιπλέον στοιχείων.Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, παραλαμβάνοντας τη μελέτη από την κ. Αμανατίδου, τόνισε ότι αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στα χέρια του Δήμου, ο οποίος θέλει να δώσει στο ΒΙΟΠΑ Α.Ε. ώθηση και να προσελκύσει σοβαρές επιχειρήσεις. Διαβεβαιώνει, δε, όλους τους επενδυτές και εργαζομένους στους χώρους του ΒΙΟΠΑ Α.Ε. ότι υπάρχει απόλυτη ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: