Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Επιτροπή για την καταγραφή του εξοπλισμού της πρώην ΑΕΒΑΛ


Τη σύσταση πενταμελούς επιτροπής από στελέχη και εργαζόμενους στην πρώην λιπασματοβιομηχανία της ΑΕΒΑΛ, πρότεινε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αναλάβει την καταγραφή των στοιχείων του εναπομείναντος εξοπλισμού στα κτίριά της, καθώς και το έργο της εκτίμησης για την προέλευση των συγκεντρωμένων προς φόρτωση σκραπ δυο εργολαβιών του 2006.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε εκτενής αναφορά για τις κλοπές που έγιναν στο παρελθόν στον χώρο της ΑΕΒΑΛ. Υλικά αλλά και εξοπλισμός «έκαναν φτερά» τόνισε ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η όλη κατάσταση γιατί πρόκειται για δημόσια περιουσία που ανήκει στους πολίτες της περιοχής.
Το πόρισμα της επιτροπής θα κατατεθεί στο Δήμο Πτολεμαΐδας, προκειμένου να έχει εικόνα για το τι υπήρχε και τι απέμεινε στο χώρο, ενώ τα στοιχεία του θα χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο που θα γίνει το Σεπτέμβριο μετά τη μήνυση κατά αγνώστων που κατατέθηκε, ως συνέπεια των κρουσμάτων κλοπών υλικού που σημειώθηκαν στο χώρο της ΑΕΒΑΛ.
Στην τοποθέτηση του, ο κ. Τσιούμαρης αιτιολογώντας την απόφαση του για τη σύσταση της επιτροπής από στελέχη και εργαζόμενους της πρώην ΑΕΒΑΛ είπε ότι το έργο αυτό μπορούν να το φέρουν σε πέρας μόνο άτομα που απασχολήθηκαν εκεί και γνωρίζουν καλά τι υπήρχε και τι απέμεινε στο χώρο. Έκανε λόγο για «μεγάλη κλοπή προφανώς» αφού, λείπουν καλώδια, μετασχηματιστές αλλά και κινητήρες- απέμειναν από τους 18 οι 16, όπως είπε- από κατεδάφιση τοίχου.
Η επιτροπή που συστήθηκε απαρτίζεται από τους εξής:
Κων/νο Χατζηεφραιμίδη, πρόεδρο
και μέλη:
Γαβριήλ Μίχου
Σάββα Παπαδόπουλο
Χρήστο Μαλλιόπουλο
Νικόλαο Μπερμπερίδη
Εκ μέρους του Δήμου Πτολεμαΐδας την επιτροπή θα υποστηρίξουν οι:
Ιωάννης ΑποστολίδηςΓιώργος Κυρκιλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: