Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2008 ΣΤΗΝ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό διαμέρισμα Ασβεστόπετρας το διήμερο λαογραφικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «Προφήτης Ηλίας 2008», υπό την αιγίδα του Δήμου Πτολεμαΐδας.
Επίσημοι προσκεκλημένοι στο φετινό φεστιβάλ ήταν ο Σύνδεσμος Απανταχού Καστελοριζίων και ο πρόεδρός του –καθηγητής Ιατρικής και Μεταμοσχεύσεων με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης. Την αποστολή υποδέχτηκε και φιλοξένησε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο οποίος έχει ρίζες από το Καστελόριζο, καθώς η μητέρα του Ευδοκία γεννήθηκε στο ακριτικό νησί.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συνεχάρη τον πολιτιστικό σύλλογο, αλλά και τους κατοίκους της Ασβεστόπετρας που για όγδοη συνεχή χρονιά πραγματοποιούν επιτυχημένες εκδηλώσεις, λέγοντας ότι ο Δήμος χρηματοδοτεί και στηρίζει εκδηλώσεις λαογραφικές και πολιτιστικές και φέρνει στην Πτολεμαϊδα γνήσιους εκφραστές του πολιτισμού από ξεχασμένα μέρη της νησιωτικής Ελλάδας. «Το νησί της κυράς της Ρω που μας έμαθε να έχουμε πάντα σε έπαρση τη σημαία της Ελλάδας, κρατώντας Θερμοπύλες. Αυτούς τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα» είπε ο κ. Τσιούμαρης, ο οποίος τόνισε ότι στόχος του Δήμου δεν είναι να φέρνει ηχηρά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου.
Αναφερόμενος στην απόφαση της δημοτικής αρχής να βελτιώσει το οδικό δίκτυο που οδηγεί στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, ο κ. Τσιούμαρης απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. «Είναι η τελευταία φορά που ανεβαίνετε στο προφήτη Ηλία με το υπάρχον οδικό δίκτυο. Ήδη, έχουμε συνεννοηθεί με τον εργολάβο και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη βελτίωσή του. Πέρα, όμως, από το χριστιανικό αίσθημα, ο Δήμος Πτολεμαΐδας έχει αποφασίσει και ήδη πέρασε στο επιχειρησιακό του σχέδιο την αξιοποίησης αυτής της περιοχής, που έχει χαρακτηριστεί «το μπαλκόνι της Εορδαίας» και η οποία θα μας συνδέσει με τα Σιδερά και τα Λιβερά», είπε ο κ. Τσιούμαρης.
Ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τίμησε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Απανταχού Καστελοριζίων Ευάγγελο Χατζηγιαννάκη, τη σύζυγό του, η οποία είναι και η πρόεδρος του πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου Καστελορίζου Μπούλη Κωστέα- Χατζηγιαννάκη και το «αηδόνι» του Καστελορίζου Ευαγγελία Ξενοπούλου.Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης, προσωπικός γιατρός του Οικουμενικού Πατριάρχης, του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη φιλοξενία, τονίζοντας: «Είναι προνόμιο για μας, μεγάλη χαρά και απέραντη υπερηφάνεια που πατάμε τη δοξασμένη γη της Δυτικής Μακεδονίας, εμείς οι Ακρίτες της άλλης μεριάς του χάρτη, που έχουμε απέναντι μας τον αδυσώπητο φίλο μας. Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας τιμήσατε και κυρίως το συμπατριώτη μας Δήμαρχο Πτολεμαϊδα, διότι η μητέρα του ήταν από την πιο ζωντανή γενιά του Καστελόριζου. Είμαι από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν στο νησί και έζησα όλες τις συμφορές της προσφυγιάς, κατορθώσαμε, όμως και πατήσαμε στα πόδια μας. Αυτές τις δύο μέρες απολαύσαμε τη ζεστή φιλοξενία της Μακεδονίας, δεν είναι τυχαίο ότι ο Μ. Αλέξανδρος την ψυχή και την καρδιά του άρματός του, τον στρατό του, τον πήρε από δω. Είναι τιμή μας που ο Γρηγόρης Τσιούμαρης κατάγεται από το Καστελόριζο και του οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ για ότι κάνει για την προβολή του νησιού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: