Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

«ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΓΙΑΤΙ…»


Παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πτολεμαΐδας, ώστε να παρέχει κάθε δυνατή πληροφόρηση που θα οδηγήσει σε μια σωστή απόφαση, ο Δήμος Πτολεμαΐδας δημιούργησε και διένειμε ενημερωτικό έντυπο, το οποίο μοιράστηκε στους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Ποντοκώμης του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη. Η επιλογή της ημερομηνίας για τη διανομή των φυλλαδίων έγινε, με βάση το γεγονός ότι το περασμένο σαββατοκύριακο ήταν το αντάμωμα του απανταχού Ποντοκομιτών και βρέθηκε πολύς κόσμος εκεί.
Πρόκειται για ένα καλαίσθητο έντυπο 32 σελίδων, στο οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλη την εξέλιξη των τελευταίων ετών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της μεταμόρφωσής της από μια μικρή αγροτική και ημιαστική περιοχή σε ένα ισχυρό βιομηχανικό αστικό κέντρο με σύγχρονες υποδομές και με σημαντικό ρόλο στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στο ενημερωτικό έντυπο παρουσιάζονται αναλυτικά οι υποδομές που καλύπτουν όλο το φάσμα της καθημερινότητας με έμφαση στις κοινωνικές παροχές, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και το περιβάλλον αλλά και όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως η παρουσία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, η τηλεθέρμανση κ.λ.π.
Πάνω από 2000 έντυπα μοιράστηκαν στους κατοίκους της Ποντοκώμης, προκειμένου να συμβάλουν στην ενημέρωσή τους και στην ορθότερη κρίση, προκειμένου να λάβουν απόφαση για τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο θα γίνει καθολική ψηφοφορία των κατοίκων, προκειμένου να προκριθεί με το δημοψήφισμα ο χώρος της μετεγκατάστασης.Νωρίτερα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου η ΑΝ.ΚΟ. θα παρουσιάσει την εισηγητική της πρόταση για τον καταλληλότερο χώρο για την κατασκευή του νέου οικισμού ανάμεσα στις τέσσερις προτεινόμενες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: