Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Με βασική προτεραιότητα τη βελτίωση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, η δημοτική αρχή προχώρησε στην αγορά επιπλέον τεσσάρων μηχανημάτων, που εμπλουτίζουν πλέον το στόλο των οχημάτων των συνεργείων του Δήμου Πτολεμαΐδας, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης θα εισηγηθεί και την προμήθεια επιπλέον εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής προμήθειες:
· Ένα καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα, που αποτελείται από καινούργια υπερκατασκευή απορριμματοφόρου, με χωρητικότητα 16,0 κ.μ., κατασκευάστριας εταιρίας, με πολυετή πείρα σε τέτοιου είδους κατασκευές, τοποθετημένη και έτοιμη προς λειτουργία επί καινούργιου φορτηγού – πλαισίου MERCEDES BENZ τύπος 1824 LL/39, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέγιστου μικτού βάρους 19 τόνων και με μέγιστη ισχύ κινητήρα 238 HP, στην τιμή των 159460 ευρώ.
· Ένα καινούργιο υδροφόρο, αποτελούμενο από καινούρια υπερκατασκευή τύπου MΝ, με χωρητικότητα 10,0 κμ, τοποθετημένη και έτοιμη προς λειτουργία επί ενός καινούργιου φορτηγού – πλαισίου IVECO τύπος ML 180 E 25, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, στην τιμή των 103292 ευρώ. Με ειδικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και αναρρόφησης.
· Ένα σάρωθρο στην τιμή των 68900 ευρώ και με εξοπλισμό δύο κινούμενες βούρτσες, κάδος απορριμμάτων χωρητικότητας 1000 λίτρων κ.α.
· Ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων με 140 διαφορετικές λειτουργίες και λεπίδα αποχιονισμού και αλατοδιανομέαΤα νέα μηχανήματα παραλήφθηκαν από το Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, ο οποίος υπογράμμισε ότι αφού η Δημοτική Αρχή τόσο καιρό καταπιάστηκε με την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου και παρ’ όλα αυτά σήμερα προβάλλεται μαζί με τους ισχυρούς Δήμους της χώρας σε κονδύλια, έργα και σημαντικότατες υποδομές (καινοτόμος πόλος ενέργειας, ΑΕΒΑΛ, τηλεθέρμανση κλπ.), τώρα ήρθε η ώρα της καθημερινότητας, για την οποία και θα τριπλασιαστεί ο στόλος της καθαριότητας, ενόψει και των μελλοντικών εξελίξεων. Έτσι τις επόμενες μέρες αναμένεται η έγκριση των νέων υδροφόρων απορριματοφόρων ασφαλτομηχανημάτων, χορτοκοπτικών, που θα δώσουν τη μέγιστη δυνατή καθαρή και αισθητικά αναβαθμισμένη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: