Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαϊδας την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για τη βράβευση μαθητές της ε’ και στ’ τάξης δημοτικών σχολείων της Εορδαίας, που διοργάνωσε το 2ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πτολεμαϊδας.
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 81 παιδιά, ενώ βραβεύθηκαν όλα για τη συμμετοχή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι απο το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας αναδείχθηκε η πρώτη των πρώτων με καθαρό βαθμό 10.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη, η Αντιδήμαρχος Τάνια Βάνη και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας Γρηγόρης Πουγαρίδης. Η κ. Βάνη αναφέρθηκε στις πρωτιές των μαθητών της Πτολεμαΐδας σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι την επόμενη χρονιά ο Δήμος θα εκδώσει ένα φυλλάδιο, το οποίο θα έχει στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των μαθητών για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιους διαγωνισμούς.
Ο κ. Πουγαρίδης, με τη σειρά του, εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών και τους συνεχάρη για τις επιτυχίες τους.
Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευστάθιο Θεοφυλακτίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό και στις πολύ καλές επιδόσεις τους. Ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Γραφείου Πτολεμαΐδας Ιάκωβος Πολυχρονιάδης έκανε λόγο για τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού και υποσχέθηκε μελλοντικά ότι θα προσπαθήσει για την καθιέρωσή του. Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, συγγραφέας των βιβλίων α’ και γ’ τάξης δημοτικού και διευθυντής μεταπτυχιακών τμημάτων Χαράλαμπος Λεμονίδης μίλησε για τη λογική των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με λογικομαθηματικές έννοιες, που κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τα μαθηματικά, τονίζοντας ότι ο φετινός διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στον Πυθαγόρα.
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση για την επιτυχία της οποίας συνέβαλαν τα μέγιστα οι διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: