Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΣΤΗ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 2008 ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΑΡΗΣ

Στην απονομή των επιστημονικών βραβείων σε πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες που διακρίθηκαν στους τομείς των Εφαρμοσμένων και Θετικών Επιστημών, των Κοινωνικών Επιστημών, της Ιατρικής και της Βιοϊατρικής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης. Ο κ. Τσιούμαρης διατηρεί στενές επαφές με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου τίμησε το Δήμαρχο Πτολεμαϊδας με την πρόσκληση να παραβρεθεί σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας, ενώ τα Βραβεία απένειμε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Χρ. Κίττας.
Ο θεσμός των Επιστημονικών Βραβείων δημιουργήθηκε το 1993, στο πλαίσιο των κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, το οποίο δίνει έμφαση στον τομέα της παιδείας και στηρίζει τους απανταχού Έλληνες επιστήμονες. Σκοπός των βραβείων είναι η προβολή και η ενίσχυση του δημιουργικού έργου των νέων Ελλήνων επιστημόνων και η επιβράβευσή τους για τη συνεχή και συνεπή προσπάθειά τους στην προαγωγή της επιστήμης. Τα βραβεία, τα οποία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 22.000 ευρώ το καθένα, απονέμονται σε νέους Έλληνες μέχρι 40 ετών για την εξαιρετική επίδοση στον τομέα τους.
Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Βλαστό, Πρόεδρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη, "οι μέχρι σήμερα πολυάριθμες υποψηφιότητες των Ελλήνων επιστημόνων για τα Βραβεία, αποδεικνύουν ότι υπάρχει πλούσια παραγωγή ελληνικού πνευματικού έργου, το οποίο και υψηλοτάτης στάθμης είναι και αναγνωρίζεται από όλα τα κορυφαία πνευματικά ιδρύματα του κόσμου, στα οποία διαπρέπουν οι Έλληνες επιστήμονες".
Τα Επιστημονικά Βραβεία 2008 απονεμήθηκαν στους εξής επιστήμονες:
Γεώργιο-Μάριο Β.-Γ. Αγγελέτο, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης, για τον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών (κλάδος της Οικονομικής Επιστήμης /της Πολιτικής Οικονομίας /των Πολιτικών Επιστημών). Η έρευνά του καλύπτει διάφορα θέματα μακροοικονομικής θεωρίας, όπως: Δημόσιο χρέος, Αναδιανομή του εισοδήματος, Οικονομικές κρίσεις και πληροφόρηση, Οικονομικές κρίσεις και οικονομική πολιτική, Προσδοκίες και οικονομικές διακυμάνσεις.
Μιχάλη Κ. Δαφέρμο, Reader Τμήματος Καθαρών Μαθηματικών και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, για τον τομέα των Θετικών Επιστημών (κλάδος των Μαθηματικών). Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται κυρίως στα θεμελιώδη ζητήματα της γενικής σχετικότητας, διερευνώντας φυσικά προβλήματα με μόνο εργαλείο τη μαθηματική απόδειξη, και ειδικότερα στην καλύτερη μαθηματική κατανόηση των μαύρων τρυπών.
Γεώργιο Α. Κοντοπίδη, Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών (κλάδος της Στοχευμένης Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Ουσιών). Ο κ. Κοντοπίδης ασχολείται με τη στοχευμένη ανάπτυξη φαρμακευτικών ουσιών, κυρίως νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Νικόλαο Κ. Παραγυιό, Καθηγητή Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Εcole Centrale de Paris, για τον τομέα των Εφαρμοσμένων Θετικών Επιστημών (κλάδος των Θεωριών, των Μεθόδων και των Τεχνικών, των Βιοϊατρικών Εφαρμογών της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών). Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στη δημιουργία μαθηματικών μοντέλων και υπολογιστικών λύσεων που αφορούν την όραση και συγκεκριμένα στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου συστήματος όρασης μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.
`, Senior Research Scientist στο Ινστιτούτο INSERM στο Παρίσι, για τον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών (κλάδος της Στοχευμένης Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Ουσιών). Οι ερευνητικές της δραστηριότητες εστιάζονται στη νευροφαρμακολογία, νευρολογία και τη νευροεπιστήμη συστημάτων, με στόχο την παρασκευή νέων φαρμάκων για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση ψυχιατρικών παθήσεων, με έμφαση στην κατάθλιψη, τη μανιοκατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: