Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ , ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης έλαβε στα χέρια του το βιβλίο με την ιδιόχειρη αφιέρωση του γνωστού οδοντιάτρου και συγγραφέα Κωνσταντίνου Παντελή, με τίτλο “Η Επικαιρότητα της Αρχαίας Ελληνικής Σκέψης».
Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που ασχολείται με τον πνευματικό και καλλιτεχνικό πολιτισμό των Ελλήνων και την επίδρασή του στους μεγάλους διανοούμενους της Ευρώπης .
Ο συγγραφέας με ιδιαίτερη ευαισθησία δίνει έμφαση στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου, στις δραστηριότητές του, στις αναζητήσεις του και στους προβληματισμούς του προσφέροντας στον αναγνώστη, εκτός από την πνευματική ψυχαγωγία, τη δυνατότητα να γνωρίσει συνοπτικά την συνολική εικόνα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, για το πώς δημιουργήθηκε, ποια πορεία ακολούθησε, με ποιο τρόπο συνέβαλε στην ανάπτυξη του Δυτικού πολιτισμού κ.λ.π.
O Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Παντελή για το εγχείρημά του και του ευχήθηκε να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο, ενώ του επεσήμανε ότι στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπως έγινε και με άλλους συγγραφείς, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του στο κοινό της Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: