Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ


Έγινε το περασμένο Σάββατο η κλήρωση των οικοπέδων του Κομάνου, παρουσία του Δημάρχου Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη. Ο κ. Τσιούμαρης στο χαιρετισμό του τόνισε «αισίως βαδίζουμε προς το τέλος αυτής της χρονοβόρας διαδικασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμος Πτολεμαΐδας προσπάθησε και προσπαθεί να πετύχει την ολοκλήρωση των διαδικασιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο κ. Τσιούμαρης υπογράμμισε ότι ήδη από τον Αύγουστο του 2005 είχε ζητήσει από τη Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής του Υπουργείου και από τη Ν.Α. Κοζάνης να επισπευσθούν οι διαδικασίες και επιτέλους σήμερα η υπόθεση βαίνει προς ολοκλήρωση.
Ο κ. Τσιούμαρης ανακοίνωσε πως η δημαρχιακή επιτροπή αποφάσισε την επαναδημοπράτηση της α’ φάσης των εργασιών του Κομάνου, μετά από νομική συμβουλή, στην οποία κατέφυγε, με στόχο πάντα τις διαφανείς διαδικασίες. Η απόφαση για ακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας, λόγω των χαμηλών ποσοστών έκπτωσης κρίθηκε επιβεβλημένη ώστε να υπάρξει καλύτερη έκπτωση, η οποία και τελικά δόθηκε, αφού η ΔΕΗ θα εκτελέσει κάποιες εργασίες που κοστολογούνται στο 1.250.000 € και τις συμφωνίες, που έγιναν με τους εργολάβους για επιπλέον εργασίες. Έτσι, το έργο αυτό θα μείνει στην ιστορία, ως ένα έργο στο οποίο επιτεύχθηκε σχεδόν 50% έκπτωση.Ο κ. Τσιούμαρης χειροκροτήθηκε στην ανακοίνωση της παραχώρησης επιπλέον 200 στρ., ώστε τα μέλη των οικογενειών να μπορούν να κατοικήσουν μαζί, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι αυτή την εβδομάδα μπαίνουν τα μηχανήματα και προχωρούν ολοταχώς οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: