Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Απόλυτα ικανοποιημένοι από το φυσικό κάλλος και τα πλεονεκτήματα των δύο προτεινόμενων περιοχών εμφανίστηκαν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής και της Ποντοκώμης, οι οποίοι καλούνται μέχρι το τέλος του χρόνου να αποφασίσουν για την τοποθεσία, όπου θα χτιστούν οι νέοι οικισμοί, μετά και την συμφωνία με τη ΔΕΗ για μετεγκατάσταση, λόγω της επέκτασης του ορυχείου.
Με μισθωμένα λεωφορεία ο Δήμος Πτολεμαΐδας μετέφερε το Σαββατοκύριακο τους κατοίκους στις προτεινόμενες περιοχές, προκειμένου να έχουν ίδια άποψη για τις προτάσεις. Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν στο Κουρί, Β.Δ. της Πτολεμαΐδας και δίπλα στον υπό ανέγερση οικισμό του Κομάνου αλλά και στην Ασβεστόπετρα, παραπλεύρως των εργατικών κατοικιών.
Τους κατοίκους των δύο Δ.Δ. υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Ανδρεάδης και οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ορφανίδης, Χρύσανθος Ταϊρίδης, Κώστας Πολυχρονίδης και Τάνια Βάνη, ενώ η διευθύντρια των Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών Φωτεινή Αγγελίδου τους ενημέρωσε για όλες τις λεπτομέρειες του έργου. Ακούγοντας τις απορίες των κατοίκων ο κ. Τσιούμαρης τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος προτείνει ως χώρους μετεγκατάστασης των δύο δημοτικών διαμερισμάτων τις καλύτερες τοποθεσίες που διαθέτει.
«Το ζήτημα της μετεγκατάστασης δεν είναι ζήτημα μόνον φυσικού κάλλους, αλλά συνάρτηση πολλών παραγόντων όπως ιστορικοί, γεωγραφικοί, ανάπτυξης, υποδομών, ποιότητας ζωής και κυρίως θέσεων εργασίας. Σήμερα μεταφέραμε τους κατοίκους στις προτεινόμενες περιοχές, προκειμένου η τελική επιλογή να τους ανήκει. Η δημοτική αρχή τους παραχωρεί ότι καλύτερο διαθέτει και δεν τους αντιμετωπίζει στην ψυχρή λογική του κατά κεφαλήν εισοδήματος, διότι εμείς τους θεωρούμε συγγενείς μας και θέλουμε να τους συμπαρασταθούμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής τους», τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, κατά την διάρκεια της ξενάγησής τους στους χώρους.
Εμφανώς ικανοποιημένοι οι κάτοικοι για τις δύο προτεινόμενες τοποθεσίες, μετά την ξενάγηση εμφανίσθηκαν προβληματισμένοι για την τελική επιλογή του χώρου, καθώς η περιοχή του Κουρί αποτελεί αμφιθεατρική τοποθεσία με προοπτικές δημιουργίας παραδοσιακού οικισμού, ενώ στην Ασβεστόπετρα η τοποθεσία είναι ισόπεδη και κατάλληλη για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες, καθώς δίπλα τους υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές.
Οι δύο προτεινόμενες περιοχές είναι βατές σε αντίθεση με άλλες, όπως της Χαραυγής, όπου οι κάτοικοι ξόδεψαν όλα τους τα χρήματα στα φουρνέλα και στην θεμελίωση. Απέχουν ελάχιστα από την πόλη της Πτολεμαΐδας και από τον οδικό δακτύλιο που θα κατασκευαστεί και θα ξεκινά από τον κόμβο της ΑΕΒΑΛ. Η τελική απόφαση θα κριθεί από το αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος
Τις επόμενες μέρες ο Δήμος Πτολεμαΐδας θα ζητήσει από τους κατοίκους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, προκειμένου από τις απαντήσεις να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, που θα αξιολογηθούν από τον Δήμο και από την ΑΝΚΟ, για την τελική επιλογή του χώρου αλλά και για τα χαρακτηριστικά του νέου οικισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΗ η μετεγκατάσταση θα πρέπει να γίνει μέχρι το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: