Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑΔΗ


Την έκδοση βιογραφιών όλων των σημαντικών προσωπικοτήτων του Δήμου Πτολεμαΐδας, αρχής γενομένης από τον Ακαδημαϊκό καθηγητή Ορθοπεδικής του Α.Π.Θ. Παναγιώτη Συμεωνίδη, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, ως ένδειξη τιμής στους ανθρώπους που διακρίθηκαν και εκτός συνόρων του Δήμου.
Την πρώτη βιογραφία θα επιμεληθεί ο εξαίρετος καθηγητής Φιλολογίας Παναγιώτης Λιβεριάδης, ο οποίος είναι γνώστης της ζωής και του έργου του Ακαδημαϊκού καθηγητή Ορθοπεδικής Παναγιώτη Συμεωνίδη, που ξεχώρισε για τις ιατρικές του γνώσεις από νεαρή ηλικία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της φήμης του υπήρξε το γεγονός, ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης τον κάλεσε , μαζί με τον γιατρό του τότε προέδρου των ΗΠΑ, προκειμένου να αποφανθεί για την κατάσταση του γιου του Αλέξανδρου, μετά την πτώση που είχε με το αεροπλάνο.
Η ύψιστη, όμως, τιμή και αναγνώριση στην Ιατρική Επιστήμη ήταν η ομόφωνη εκλογή του από την Ακαδημία Αθηνών τον Νοέμβριο του 2000 και η επίσημη υποδοχή του στις 3 Απριλίου του 2001.
«Ο Δήμος Πτολεμαΐδας θέλοντας να τιμήσει τις προσωπικότητες που διακρίθηκαν πανελλαδικά ξεκινά την συγγραφή του έργου τους, με πρώτη την βιογραφία του κ. Συμεωνίδη, ενώ θα ακολουθήσει και παρόμοια έκδοση για τον επίσης συμπατριώτη μας Ακαδημαϊκό καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Λαζαρίδη και άλλων σημαντικών επιστημόνων», τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Οι εκδόσεις θα διατεθούν σε όλες τις βιβλιοθήκες του Δήμου Πτολεμαΐδας και θα προσφέρονται σε όλες τις προσωπικότητες που θα επισκέπτονται την περιοχή μας προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό το έργο των τοπικών επιστημόνων.Βαθιά συγκινημένος εμφανίστηκε για την πρωτοβουλία του Δημάρχου ο κ. Συμεωνίδης, ο οποίος δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον κ. Λιβεριάδη για την βιογραφία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: