Δήμαρχος

Στο ιστολόγιό μου θα βρείτε ειδήσεις, πληροφορίες και σχόλια σχετικά με τους τομείς λειτουργικής μου δραστηριότητας στο ΔΗΜΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, καθώς και επιθεώρηση επιλεγμένων καίριων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Δημοπρατήθηκε το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση επικλινούς αναβατήρα για ΑΜΕΑ στο Δημοτικό κατάστημα (Δημαρχείο) Πτολεμαΐδας», προϋπολογισμού 83 χιλιάδων Ευρώ, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα πρόσβασης των πολιτών με κινητικές δυσκολίες. Μειοδότης του έργου είναι η εταιρία του «Νικόλαου Κολίτσα» και το χρονοδιάγραμμα του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής και λειτουργία του ανελκυστήρα σε διάστημα 90 ημερών.
Η κατασκευή του δημοτικού ασανσέρ (ανελκυστήρα) είχε αποφασιστεί τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με τη μελέτη και τη σύσσωμη γνωμοδότηση της δημαρχιακής επιτροπής. Ως τρόπος εκτέλεσης προτάθηκε ο δημόσιος διαγωνισμός με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης (κατοχυρώθηκε με έκπτωση 7%)σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΠΔ 609/85. Αντίστοιχος ανελκυστήρας δημοπρατήθηκε και στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας, προϋπολογισμού 34 χιλιάδων Ευρώ. Μειοδότης του έργου είναι η εταιρία «Θεοδόσιος Παπαλαζαρίδης» με τελικό ποσοστό έκπτωσης επί τους προϋπολογισμού 20%. Η χρηματοδότηση των δύο ανελκυστήρων θα γίνει από το πρόγραμμα «Θησέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: